Go Back
+ servings

Sunshine øl solæg

Gul marmorerede solæg
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 27 minutter
Ret Frokostret
Køkken Dansk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 6 stk Æg
  • 1 l Ale jeg brugte Sunshine - men alle gyldne ale
  • 125 g salt
  • 2-3 stk forårsløg du skal bruge skallerne

Tilbehør

  • eddike
  • sennep
  • tabasco
  • soya

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Skræl 2 -3 løg og spar på de gule skræk. Det giver en god gul marmorering
  • Lav øllagen. Hæld Sunsine (eller anden ale) i gryden, tilsæt salt og løgskallerne. Giv det et kort opkog.
  • Kog op vand og læg æggene i. De skal koge i 20 minutter. Jeg tager tiden fra den tid de begynder at koge igen andre fra de lægger de i.
  • Tag øllagen af varmen, og lad den køle ned. Når den er kold, sigtes den for løgskallerne og hæld den på et glas du kan gøre helt tæt.
  • Hæld det kogende vand fra æggene, og skyl de i koldt vand. Bank de først let i bunden og toppen, så rul dem let til overfladen krakelerer. Lad æggene ligge i øllagen 2-3 døgn. (Har en gang prøvet at teste efter et døgn da jeg bare ville have en snack - de smagte godt da også - men bedre efter flere dage. I lagen kan de holde sig i 2-3 uger.
  • Pil æggene, og skyld dem i kold vand. Del æggene i 2 med en skarp kniv. Brug en teske eller gaffel og pil forsigtig blommen ud. Der den var tager du sennep, tabasco, soya eller eddike - eller andet tilbehør. Læg blommen tilbage omvendt - altså med buen op. Server med en øl og snaps som snack! Fantastisk!
Keyword Egnsretter, Fjerkræ, Madretter med øl, Påskefrokost, Sønderjylland
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var