Frøken Fryds Ølkage
Dejlig ølkage fra den anerkendte blogger Frøken Fryd
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 minute min
Samlet tid 16 minutter min
- 500 g Hvedemel
- 400 g brunt farin
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 1 tsk nellike
- 33 cl mørk øl
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
Hæld øllen i, og rør det hele godt sammen
Kom dejen i en franskbrødsform, beklædt med bagepapir eller smurt med smør, og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.
Tag den ud af formen og lad den køle let af på en bagerist.
Skær den lune ølkage i skiver og server den med et lag smør på.
Kagen kan holde sig et par dage i en lufttæt beholder.
Keyword Dessert, Egnsretter, Madretter med øl, Sønderjylland