Go Back

Frøken Fryds Ølkage

Dejlig ølkage fra den anerkendte blogger Frøken Fryd
5 fra 3 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 minute
Samlet tid 16 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk

Ingredienser
  

  • 500 g Hvedemel
  • 400 g brunt farin
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk nellike
  • 33 cl mørk øl

Sådan gør du
 

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Hæld øllen i, og rør det hele godt sammen
  • Kom dejen i en franskbrødsform, beklædt med bagepapir eller smurt med smør, og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.
  • Tag den ud af formen og lad den køle let af på en bagerist.
  • Skær den lune ølkage i skiver og server den med et lag smør på.
  • Kagen kan holde sig et par dage i en lufttæt beholder.
Keyword Dessert, Egnsretter, Madretter med øl, Sønderjylland
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var