Go Back
+ servings

Røget Lammekølle i sennep, rosmarin og ølmarinade

Dejlig smagfuld lammekølle
5 fra 5 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 3 timer 30 minutter
Samlet tid 3 timer 40 minutter
Ret Frokostret, Hovedret
Køkken Dansk, Grill, Påske
Antal 6 mennesker

Ingredienser
  

  • 1 stk lammekølle
  • 5 spsk dijonsennep
  • 4 spsk honning
  • 1 stk citronskal skal fra 1 citron
  • 0,33 l Ale brugte en påskeale fra Refsvindinge
  • 4 fed hvidløg finhakket
  • 3 kviste Rosmarin 3 deles i 2 og 3 hele kviste
  • æbleflis til rygning
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • I en stor skål blander du øl,dijonsennep, honning, den revne skal fra citronen og hvidløg. Bland marinaden godt.
  • Krydre lammet med salt og peber. Placer lammekøllen i en stor frysepose. Hæld det halve af marinaden over lammet. (Gem resten af marinaden i køleskabet). Del rosmarinkvisterne i 2 og læg i posen. Læg fryseposen i køleskabet i 12 timer.
  • Tænd grillen til 125 grader.
  • Fjern lammet fra posen. Tør det af. Grill på indirekte varme i ca 3,5 timer. Kødet er rosa ved 58-60 grader og gennemstegt på 75 grader
  • Ryg kødet ved at kaste træflis på kullene en gang i timen, eller læg nye flis i rygeboksen. Samtidig baster du køllen med den resterende marinade. Lav gerne en bastekost af rosmarinkviste.
  • Når du har nået den ønskede temperatur på kødet, fjerner du lammet og lader det hvile i aluminiumsfolie i 10 minutter før du skærer den i skiver.
  • Server med rosmarinkartofler og asparges.
Keyword Grill, Lam, Madretter med øl
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var