2stkpeberfrugten grøn og en rød, skåret i terninger
2stk Løggroft hakket
4fedhvidløg
1stkchilirenset og finhakket
6spskChilipulver
2tsktørret oregano
2tskmalt spidskommen
2boksehakkede tomater
0,33løljeg brugte Ale no 16 fra Refsvindinge
mesquiteflisertil røgning
Sådan gør du
Samle alle ingredienser
Læg trefliserne i blød. Del tykkammen i 3-4 dele. Pensle de med olivenolie og drys salt og peber over de. La de trække i 30 minutter mens grillen bliver varm. Den skal være 230+ grader.
Læg træfliserne på grillen. (jeg har ikke røgeboks, men laver en røgepose selv af stanniol) Når røgen starter, lægger du kødet på direkte stærk varme i 6-7 minutter. De vendes efter 3 minutter. De skal blive jævnt brune.
Hak dine grønsager mens kødet steges
Efter de 6-7 minutter, flytter du kødet til indirekte varme. Set gryden/wok på direkte varme. Tilsæt olie, løg, hvidløg, peberfrugter og chili.
Lad de stege i 8-10 minutter til løgene er gennemsigtige. Så er det tid for at tilsætte krydderierne spidskommen, chili og oregano. Rør det godt ind.
Tilsæt øl og hakkede tomater.
Læg kødstykkerne i. Lad det koge op. Læg låg eller stanniol på gryden så den bliver tæt.
Sæt nu gryden på indirekte varme, og nu skal temperaturen ned på 160 - 170 grader. Det skal nu stå og simre i ca 2 timer, måske 2 t og 15 min. Den er færdig når kødet er mørt
Riv kødet fra hinanden med 2 gafler, og rør rundt i gryden. Server med Mexikanske ris, Nachos eller Brød.
Vel bekomme!
Noter
Efter inspiration fra bogen "RØK - lær alt om røking av mat på grillen"
Keyword Grill, Gryderett
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var