Go Back
+ servings

Røget ølbraiseret chiligryde af okse

Smagfuld chili, med dejligt mørt røget oksekød
5 fra 1 stemme
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 2 minutter
Samlet tid 32 minutter
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk, Grill, Latin Amerikansk
Antal 6 Personer

Ingredienser
  

  • 1,5 kg tykkam af okse
  • 2 spsk Olivenolie jomfruolie selvfølgelig
  • havsalt
  • Peber
  • 2 stk peberfrugt en grøn og en rød, skåret i terninger
  • 2 stk Løg groft hakket
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stk chili renset og finhakket
  • 6 spsk Chilipulver
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 tsk malt spidskommen
  • 2 bokse hakkede tomater
  • 0,33 l øl jeg brugte Ale no 16 fra Refsvindinge
  • mesquitefliser til røgning

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Læg trefliserne i blød. Del tykkammen i 3-4 dele. Pensle de med olivenolie og drys salt og peber over de. La de trække i 30 minutter mens grillen bliver varm. Den skal være 230+ grader.
  • Læg træfliserne på grillen. (jeg har ikke røgeboks, men laver en røgepose selv af stanniol) Når røgen starter, lægger du kødet på direkte stærk varme i 6-7 minutter. De vendes efter 3 minutter. De skal blive jævnt brune.
  • Hak dine grønsager mens kødet steges
  • Efter de 6-7 minutter, flytter du kødet til indirekte varme. Set gryden/wok på direkte varme. Tilsæt olie, løg, hvidløg, peberfrugter og chili.
  • Lad de stege i 8-10 minutter til løgene er gennemsigtige. Så er det tid for at tilsætte krydderierne spidskommen, chili og oregano. Rør det godt ind.
  • Tilsæt øl og hakkede tomater.
  • Læg kødstykkerne i. Lad det koge op. Læg låg eller stanniol på gryden så den bliver tæt.
  • Sæt nu gryden på indirekte varme, og nu skal temperaturen ned på 160 - 170 grader. Det skal nu stå og simre i ca 2 timer, måske 2 t og 15 min. Den er færdig når kødet er mørt
  • Riv kødet fra hinanden med 2 gafler, og rør rundt i gryden. Server med Mexikanske ris, Nachos eller Brød.
  • Vel bekomme!

Noter

Efter inspiration fra bogen "RØK - lær alt om røking av mat på grillen"
Keyword Grill, Gryderett
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var