Go Back
+ servings

Ølstegt svineskank med rodfrugter

Velsmagende svineskank
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 13 minutter
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 stk svineskank ca 1 kg per stk
  • Salt og peber
  • 3 stk pastinak
  • 3 stk Løg
  • 1 stk fennikel
  • 1/2 stk knoldselleri
  • 3 stk Sellerirod
  • 4 stk Gulerødder
  • 5 stk Kartofler
  • 3 kviste Timian
  • 3 stk Laurbærblade
  • øl ca 1/2 til 1 liter. Gerne pale eller brown ale

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Rids sværen i harlekinmønstret tern. Brug en skarp kniv, skær helt ind til kødet, men ikke i kødet.
  • Gnid sværen godt ind med groft salt.
  • Stil skanken oprejst i et stort ildfast fad. Da skankene er store, måtte jeg bruge 2 fade. Hvis de ikke står af sig selv, kan du lægge lidt aluminiumsfolie under for at støtte den op. Da det kommer øl i bunden af fadet, har jeg skåret den del af sværen af, som vil sidde i øl. Den vil ikke blive sprød, så jeg skærer den af og griller ved siden af.
  • Sæt fadet i en kold grill eller på nederste rille i en kold ovn.
  • Tænd for indirekte grilning eller ovnen på 180 grader, og lad skankene stege i ½ - 1 time.
  • Skær grøntsager og kartofler i store stykker.
  • Læg grøntsager omkring kødet, sammen med krydderierne. Hæld øllet over grøntsagerne
  • Steg skankerne til kødet nemt slipper benet. Totalt 3 timer – plus/minus et kvarter. Hæld gerne mere øl over grønsagerne om det fordamper.
  • Når du serverer skæres kødet først fra benene og derefter i skiver. Server det sammen med urter, grøntsager og kartofler. Pynt med frisk timian

Noter

Med inspiration fra Samvirke.dk
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var