Rids sværen i harlekinmønstret tern. Brug en skarp kniv, skær helt ind til kødet, men ikke i kødet.
Gnid sværen godt ind med groft salt.
Stil skanken oprejst i et stort ildfast fad. Da skankene er store, måtte jeg bruge 2 fade. Hvis de ikke står af sig selv, kan du lægge lidt aluminiumsfolie under for at støtte den op. Da det kommer øl i bunden af fadet, har jeg skåret den del af sværen af, som vil sidde i øl. Den vil ikke blive sprød, så jeg skærer den af og griller ved siden af.
Sæt fadet i en kold grill eller på nederste rille i en kold ovn.
Tænd for indirekte grilning eller ovnen på 180 grader, og lad skankene stege i ½ - 1 time.
Skær grøntsager og kartofler i store stykker.
Læg grøntsager omkring kødet, sammen med krydderierne. Hæld øllet over grøntsagerne
Steg skankerne til kødet nemt slipper benet. Totalt 3 timer – plus/minus et kvarter. Hæld gerne mere øl over grønsagerne om det fordamper.
Når du serverer skæres kødet først fra benene og derefter i skiver. Server det sammen med urter, grøntsager og kartofler. Pynt med frisk timian
Noter
Med inspiration fra Samvirke.dk
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var