Varm olie i en stor, kraftig gryde over medium varme. Tilsæt løg, hvidløg og jalapeño og krydre med salt og peber. Steg indtil løg er blødgjort og gennemsigtelige, 5 til 8 minutter. Tilsæt chilipulver og rør rundt for at blande ind i de andre ingredienser. Steg et minut eller to for at få ud smag af krydderierne.
Tilsæt så chipotle og tomater. Krydre med salt og peber og kog under omrøring en gang i blandt, indtil tomaterne begynder at karamellisere lidt i bunden af gryden og smagen bliver koncentreret.
Tilsæt ølfond og majs . Lad det simre, og reducer varmen til lav. Simre indtil det smagene blandes og suppen smager rig og smagfuld, 15 til 20 minutter.
Varm olie i en stor gryde eller stegepande i rustfrit stål med kraftif bund. Varm olie til ca 180grader, og steg tortillastrimler i partier, indtil de er lys gyldenbrune og sprøde, Ca 2 til 3 minutter. Læg de på tørkerul og salt de lidt
Placer ca. 3/4 af tortillastrimlerne i suppen. Rør de ind i suppen for at blødgøre de i et par minutter. Del suppen i skåle og top med avocado, ost, creme fraiche, koriander, løg og resterende stegte tortillastrimler. Server med lime på siden