V kommer ind i et hyggeligt, gammelt og ikke mindst autentisk lokale.  Her sidder historien i væggene.  Ikke at undres at Ole Ernst var stamgæst her.  Det er bodegastemning på den gode måde, og det er dejligt at det fortsat er sådanne steder. Vi får 2 velsmagende gigantiske smørrebrød i de hyggelige lokaler.

Øl, Mad og Folk

Cafe Fremtiden

Rundt om hjørnet fra Nyhavn ligger denne gamle, flotte palisanderfacade som lokker med at du kommer ind i fremtiden om du går ind.  Det er i hvert fald det som står over døren.

Cafe Fremtiden skilt 640

Det minder lidt som i filmen ”tilbage til fremtiden”, hvor Marty McFly tager tilbage til 50erne.  Vi går i Marty mode og tager tilbage, hvilket årti vi har kommet ind i ved vi ikke helt.

Cafe Fremtiden - Maritimt 640

Det er ligegyldigt, for vi kommer ind i et hyggeligt, gammelt og ikke mindst autentisk lokale.  Her sidder historien i væggene.  Ikke at undres at Ole Ernst var stamgæst her.  Det er bodegastemning på den gode måde, og det er dejligt at det fortsat er sådanne steder. Der er 3 værelser, og det er i den maritime stil, med sejlskuder, bøjer og skabsrat. Alt nede på jorden, ikke upper class, på den gode måde.

Cafe Fremtiden Ægge og rejemad 640

Lad os gå over til hvorfor vi er her – maden.  Menuen er af den gode traditionelle af slagsen.  Vi starter med en æg og rejemad. Portionen er overvældende stor, hvor mange æg har man brugt?  Rejerne er friske og smager dejligt, og æggene er gode og ferske. Selv om vi er allerede godt mætte, smager det så godt at vi venter på næste ret; Roastbeef med æg og bløde løg. Igen en monstrøs ret. Store roastbeefskiver med 2 spejlæg.  Roastbeefen er perfekt steget. Vi får 2 velsmagende gigantiske smørrebrød og orker desværre ikke flere.

Cafe Fremtiden - Roastbeef med æg 640

Stemningen er god, men musikken er forfærdelig.  Det er sådan moderne elektrificeret teknisk musik fra 90erne.  Undrer på om de spillede det for Ole Ernst også?  Hvorfor ikke spille noget af Ernsts gode ven Otto Brandenburg?

Øludvalget er desværre ikke at råbe hurra over.  Man kan få pilsner og Classic på fad fra monopolet, og et par på flaske.  Det er også lidt svært at få øl, da den unge tjener tydeligvis var medlem af korttidshukommelseforeningen.  Flere gange glemte han vores bestilling på de 5 meter som var fra vores bord til hanerne.  Ved ikke hvad som var på computerskærmen, men han forsvandt ind i den, uden at komme med bestillingen.  Hver gang måtte vi minde han på det efter en stund.

Udover hukommelsesproblemerne var tjeneren hyggelig nok.  Køkkenchefen var meget venlig og hjalp med betjeningen ved forglemmelserne. Det var også en del stegeos der vi sat tæt på køkkenet.

Vi ville gerne give 4 ømf’er med på grund af sporadisk service og stegeos, bliver det 3 ømf’er denne gang.

3 ømf

  • Hjemmelavet mad 85% 85%
  • Præsentation af mad 70% 70%

%

Øludvalg

  • Hyggestemning 70% 70%
  • Portionsstørrelse 100% 100%
  • Personale og service 30% 30%

%

Velsmagende

Se vores guide til flere af Københavns frokostrestauranter her