Go Back
+ servings

Blåmuslingesuppe med grøntsager og øl

Smagfuld og flot muslingesuppe
5 fra 3 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Forret, Hovedret
Køkken Dansk, Europæisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1,5 kg muslinger
  • 2 stk Gulerødder skrældes og skæres i 1,5 cm tern
  • 1 stk squash skrældes og skæres i 1,5 cm tern
  • 1/2 stk knoldselleri skrældes og skæres i 1,5 cm tern
  • 2 stk grønne æbler
  • Olivenolie
  • 1 stk skalotteløg finhakket
  • 3 dl øl hvedeøl
  • 1 spsk bredbladet persille hakket
  • 1 tsk gurkemeje
  • 4 dl Fløde
  • 3 dl fiskefond
  • 1 spsk purløg
  • 1/2 stk citron

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Skær grøntsager i tern
  • Blancher grønsagerne separat. Dette kan gøres på forhånd. I en stor gryde koger du op letsaltet vand. En ad gangen lægger du gulerødder, knoldselleri og squash i vandet. Gulerødder og knoldselleri skal have ca 3 minutter og squash 1 minut.
  • Læg grønsagerne på tørkerul så de drænes. Bruges de ikke med engang lader du de køle af og dækker de til de skal bruges
  • Ret før du skal dampe muslingerne, skærer du ud kærnen, så skærer du æblerne i 1,5 cm terninger.
  • Kast de muslingerne som ikke lukker efter du knipser på de. (du kan også lægge de i kaldt vand i 15 minutter. De døde muslingerne vil flyde op.)
  • Vask den store gryden og sæt den på medium/høj varme. Hæld lidt olie i den. Når den er varm svitser du skalotteløg i ca 1 min.
  • Dræn muslingerne og hæld de, øllet, persillen og gurkemejen i gryden. Læg låg på og lad de dampe i 3 minutter - eller til alle muslingerne har åbnet sig.
  • Set et dørslag over en skål. Hæld muslingerne, grønsager og fonden som had dannet sig i dørslaget.
  • Hæld fonden fra bollen gennem en finmasket si. Vask gryden og hæld fonden tilbage. La den simre til den er godt reduceret. Hæld i fløden og fiskefonden. og lad det koge op.
  • Kast muslingerne som ikke åbnet sig. Fjern muslingerne fra skallet sit. Del de og grønsagerne i serveringsskåle. Læg også æbler i skålerne. Tilsæt purløg til suppen og balanser smagen med citron. Smag til før du salter - da muslingerne burde være salte nok
  • Hæld suppe i serveringskålerne og server med brød
Keyword Fisk, Madretter med øl
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var