Samle alle ingredienser
Skær grøntsager i tern
Blancher grønsagerne separat. Dette kan gøres på forhånd. I en stor gryde koger du op letsaltet vand. En ad gangen lægger du gulerødder, knoldselleri og squash i vandet. Gulerødder og knoldselleri skal have ca 3 minutter og squash 1 minut.
Læg grønsagerne på tørkerul så de drænes. Bruges de ikke med engang lader du de køle af og dækker de til de skal bruges
Ret før du skal dampe muslingerne, skærer du ud kærnen, så skærer du æblerne i 1,5 cm terninger.
Kast de muslingerne som ikke lukker efter du knipser på de. (du kan også lægge de i kaldt vand i 15 minutter. De døde muslingerne vil flyde op.)
Vask den store gryden og sæt den på medium/høj varme. Hæld lidt olie i den. Når den er varm svitser du skalotteløg i ca 1 min.
Dræn muslingerne og hæld de, øllet, persillen og gurkemejen i gryden. Læg låg på og lad de dampe i 3 minutter - eller til alle muslingerne har åbnet sig.
Set et dørslag over en skål. Hæld muslingerne, grønsager og fonden som had dannet sig i dørslaget.
Hæld fonden fra bollen gennem en finmasket si. Vask gryden og hæld fonden tilbage. La den simre til den er godt reduceret. Hæld i fløden og fiskefonden. og lad det koge op.
Kast muslingerne som ikke åbnet sig. Fjern muslingerne fra skallet sit. Del de og grønsagerne i serveringsskåle. Læg også æbler i skålerne. Tilsæt purløg til suppen og balanser smagen med citron. Smag til før du salter - da muslingerne burde være salte nok
Hæld suppe i serveringskålerne og server med brød