Go Back
+ servings

Frederiksbergs Ølgryde

Velsmagende og god søndagsgryde
5 fra 4 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk Løg hakket
  • 500 g svinemørbrad skåret i tern
  • 250 g bacon skåret i tern
  • 250 g cocktailpølser gerne ekslusive
  • 1 spsk Hvedemel
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 tsk paprika
  • 0,5 l ølfond enten hjemmelavet - eller 2,5 dl oksefond med 2,5 dl øl
  • 1 dl piskefløde
  • pommes frites eller kartoffelmos eller ris
  • grønt til pynt

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Skær løg, svinemørbrad og bacon i tern. Brun let
  • Tilsæt cocktailpølser og brun lidt mere
  • Tilsæt hvedemel, tomatpure, paprika og salt og peber. Rør så alt bliver dækket.
  • Hæld i fonden. Den skal så vidt dække kødet- Det bedste er at lave den selv. Men du kan også bruge færdig fond. Da bruger jeg først en terning (som skal vare til 0.5 l) i 2,5 dl vand - så tilsætter jeg det samme øl.
  • Tilsæt fløde og lad det simre i 5 minutter
  • Jeg serverede med mine ølfritter.
  • Men du kan også lave kartoffelmos eller ris. Pynt med lidt grønt. Du kan også servere en salat på siden. Vi serverede dag 2 med kartofflemos
Keyword Bryggerier, Danske, Gryderet, Madretter med øl, Svin
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var