Go Back
+ servings

Kyllingeburger druknet i solskin

Smagfuld
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk, Dansk, Grill
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g hakket kylling
  • 5 fed hvidløg finhakket
  • 1 stk Løg finhakket
  • 2 spsk frisk koriander finhakket
  • 3 spsk hot chili sauce
  • 80 ml øl jeg brugte Sunshine fra Midtfyns Bryghus
  • 1 tsk hvidløgssalt
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 60 g brødrasp eller så meget som behøves for en fast burger
  • 1 stk Løg (valgfrit til karamelliseret løg)
  • 1 tsk Sukker (valgfrit til karamelliseret løg)

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Bland alle ingredienser ind i den hakkede kylling fars rigtigt godt.  Bland det godt sammen med hænderne og form dem til gode burgere.  Du burde få 4-5 stks.  Dæk og sæt i køleskab i 30-60 minutter. 
  • Mens de køler laver du de karamelliserede løg. Skær løg i tynde skiver og steg på lav varme i en pande sammen med 1 spsk olie.  Steg de i ca 10 minutter til de bliver myge.  Strø lidt salt samt 1 tsk sukker over og lad det stege videre i 5 minutter til de er karamelliseret 
  • På en varm grill steger du kyllingen. Jeg starter i et grøntsagsfad så de er 100% faste i kødet, før jeg lægger de på risten.  Steg de i 7-10 minutter, alt efter tykkelsen.  Vil du have ost på, læg den på når du vender dem. 
  • Samle burgeren med dit favorit tilbehør og løg.  Server! 
  • Jeg steget også skind fra 4 kyllingeoverlår så de blev sprøde og brugte det på burgeren også. Det er selvfølgelig valgfrit
Keyword Fjerkræ, Grill, Madretter med øl
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var