Go Back
+ servings

Lammeporchetta med ølsauce

Fantastisk smagfuld Lammeporchetta
5 fra 3 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret Hovedret
Køkken Europæisk, Grill
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Lammeporchetta

  • 1 stk lammebov Få slagteren til at bene ud boven. Du kan også bruge lammeslag
  • 3 fed hvidløg hakket
  • 2 stk skalotteløg hakket
  • 4 stilke basilikum
  • 6 stilke Timian
  • 6 stk rosmarinkviste
  • 1 stk citronskal fra en økologisk citron
  • 1/2 stk citronsaft saften fra en halv økologisk citron
  • salt
  • Peber

Ølsauce

  • 2-3 dl øl ikke for bitter, helst en brown ale
  • 3 dl fond lam eller okse
  • 2-3 stk Gulerødder hakket i groft tern
  • 1-2 stilke Bladselleri hakket
  • 1-2 stk skalotteløg hakket
  • 2-3 fed hvidløg hakket
  • evt andre grønsager

Sådan gør du
 

  • Samle ingredienser
  • Rids lammeboven i harlekintern på fedtsiden. Drys salt over. Vend boven
  • Pil basilikum, rosmarin og timian fra kvistene. Hak basilikum og timian, som drysses over lammets kødside
  • Drys hakket skalotteløg, hvidløg, basilikum blade og citronskal, over lammets kødside. Hæld saften fra citronen over, samt drys salt og peber over.
  • Rul sammen lammeboven. Det skal være så stramt som muligt, og bind kødsnoren stramt også. Da holdes porchettaen samlet under grilningen
  • Grill Lammeporchettaen på inderekte varme. Ved en temperatur på 160-180 grader skal den grilles i ca 1,5 timer afhængig af størrelse. Kernetemperatur skal være 62 grader. Vi har en rotissiere så det er nemt. Har du ikke en rotissiere, så vender du porchettaen hvert 20 minut.
  • Placer drypbakke med ingredienserne til ølsauce under porchettaen. Hæld væde fra dypbakken over hvert 20 minut
  • Mens porchettaen hviler kan du lave saucen færdig. Vi blendet det som var i drypbakken og det blev en fantastisk sauce
  • Vi serverede med nykartofler og salat. Men du kan også servere som sandwich
Keyword Grill, Lam, Madretter med øl
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var