Go Back
+ servings

Porter Ølketchup

5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 minute
Samlet tid 11 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Amerikansk, Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g tomater
  • 2 stk charlotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 5 spsk eplecidereddike
  • 300 g hakkede tomater fra dåse
  • 3 spsk brunt farin el 1/2 dl maltekstrakt
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk Cayennepeber
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 dl Porter

Sådan gør du
 

  • Samle ingredienserne
  • Hak tomater, løg og hvidløg groft. Hæld blandingen i en olieret pande/gryde og dæk med aluminiumsfolie. Sæt i en forvarmet ovn på 170 grader. Bag i 30 minutter, fjern folien og bag i 30 minutter mere
  • Tag blandingen ud af ovnen. Hæld over i en gryde om du ikke allerede bruger en
  • Tilsæt brunt farin, æblecidereddike, tomater fra dåse, krydderierne og 3/4 dele af øllet.
  • Brug en stavblender for at lave en jævn masse. Tilsæt det sidste øl så du får den ønskede tykkelse på din ølketchup.
  • Afkøl din ketchup, hæld den i en lufttæt beholder. Den har ca 2 ugers varighed i køleskabet
  • Brug den til Burger, pølser, grillmad eller som pizzasauce

Noter

Inspireret af den norske øl og matboka
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var