Find frem rødkålen og en skarp kniv
Tænd grillen på medium høj varme.
Skær en firkant på ca 7-8 cm omkring kernen af kål i bunden. Fjern forsigtigt kernen med kniven. Brug en kniv og en ske til at skabe et 7-8 cm dybt hulrum i kålen, stort nok til at holde øl dåsen.
Brug kernen og resten af kålen fra udhulingen til fond eller andet brug. Brug en pensel til at pensle kål med olie, bbq sovs og krydre derefter med salt og peber. Både inde i kernen og udenpå
Drik halvdelen af øllen. Anbring øldåsen i hulrummet, så kålen sidder lodret. Du kan også bruge et stativ man bruger til Beer can chicken.
Sæt den på grillen. Pensle på 3 spsk. grill sauce. Dæk grillen og grill kålen. Fortsæt med at pensle på sauce hvert 15. minut, indtil de ydre blade er sprøde og mørkebrune,
Grill til den er gennemstegt og mør. Du kan stikke en træ grilspyd nemt ind i den, i alt 1,5-2 timer.
Fjern kålen fra grillen og kassér dåsen.
Lad den køle ned lidt. Skær den grillede kål i halvt i længeretningen, skiv derefter hver halvdel på tværs i strimler på ca 2 cm bredde. I en medium skål blander du ind den resterende sauce.
Server som en sideret, eller lav en sandwich , coleslaw eller det du bruger bagt og stegt kål til