Go Back
+ servings

Kål på øldåse

En smagfuld variant af klassikeren kylling på øldåse
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 10 minutter
Ret Hovedret, Tilbehør
Køkken Dansk, vegetar
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk rødkål
  • 2 spsk olie
  • salt og peber
  • 1 ds pilsner eller maltrig ale
  • 450 ml Barbeque sauce Hjemmelavet eller købt

Sådan gør du
 

  • Find frem rødkålen og en skarp kniv
  • Tænd grillen på medium høj varme.
  • Skær en firkant på ca 7-8 cm omkring kernen af ​​kål i bunden. Fjern forsigtigt kernen med kniven. Brug en kniv og en ske til at skabe et 7-8 cm dybt hulrum i kålen, stort nok til at holde øl dåsen.
  • Brug kernen og resten af kålen fra udhulingen til fond eller andet brug. Brug en pensel til at pensle kål med olie, bbq sovs og krydre derefter med salt og peber. Både inde i kernen og udenpå
  • Drik halvdelen af øllen. Anbring øldåsen i hulrummet, så kålen sidder lodret. Du kan også bruge et stativ man bruger til Beer can chicken.
  • Sæt den på grillen. Pensle på 3 spsk. grill sauce. Dæk grillen og grill kålen. Fortsæt med at pensle på sauce hvert 15. minut, indtil de ydre blade er sprøde og mørkebrune,
  • Grill til den er gennemstegt og mør. Du kan stikke en træ grilspyd nemt ind i den, i alt 1,5-2 timer.
  • Fjern kålen fra grillen og kassér dåsen.
  • Lad den køle ned lidt. Skær den grillede kål i halvt i længeretningen, skiv derefter hver halvdel på tværs i strimler på ca 2 cm bredde. I en medium skål blander du ind den resterende sauce.
  • Server som en sideret, eller lav en sandwich , coleslaw eller det du bruger bagt og stegt kål til
Keyword Vegetar
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var