Go Back

Røget kartoffelmad med æg og ramsløgsmayo

Dejlig og smagfuld kartofflemad
5 fra 7 stemmer
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Frokostret
Køkken Dansk, vegetar

Ingredienser
  

  • 400 g kartofler
  • 1 l ølfond med porter
  • 4 stk æg
  • 1/2 bundt purløg klippet til pynt

Ramsløgsmayo

  • 1 stk æg
  • 2 dl olie
  • 20 g ramsløg finhakket
  • 1 skvis citronsaft
  • salt til tilsmagning

Sådan gør du
 

  • Kog kartofler med 3 gang så meget salt som du vanligvis bruger. Du koger de med skrællet på og i ølfonden. Har du ikke lavet fond fra bunden? Bland 50/50 med porter og vand og dobbelt dose terning/bæger med grøntsagsfond.
  • Skræl kartofler og ryg dem. Du kan ryge de i grillen, eller jeg gjorde det nemt. Jeg tog min smokepin, satte den ind i en papkasse jeg havde for hånden - (kassen til stout øl fra Midtfyn. Satte kartoflerne i en si oppe på et par klodser og lod den få en stk smokepin. Men som sagt du kan ryge de i en gryde, eller på grillen. Det findes mange måder beskrevet her på det store internet.
  • Du kan bruge de med en gang, eller de får endnu bedre røgsmag om du lader de ligge natten over
  • Kog æg til de er smilende (i kogende vand i 6,5 til 8 minutter) Køl af

Ramsløgsmayo

  • tag 1 æg i beholder til stavmixer. Hæld 2 dl olie over. Sæt stavblender i bunden i beholderen og tænd. Så vil den begynde at tykne, og du trække den op og efter 1 minut har du en mayo.
  • Hak ramsløg, skvis lidt citron og smag til med salt og peber.

Anretning

  • Steg brødet i smør.
  • Anret med skivede kartofler, ramsløgsmayo og lidt klippe purløg. Nyd det!
Keyword Madretter med øl, Vegetar
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var