Go Back
+ servings

TartØLetter med rodfrugter

Dejlige, smagfulde tartelleter med eftårets og vinterens rodfrugter
5 fra 6 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Frokostret, Hovedret
Køkken Dansk, vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Fyld

  • 2 spsk olie
  • 3 stk store gulerødder i små tern
  • 0,5 stk kålrabi evt 3 stk pastinak, alle i små tern
  • 1 stk stor løg hakket
  • 1 blad laurbær
  • 1/2 stk butternut squash I små tern

Sovs

  • 40 g smør
  • 4 spsk hvedemel 4 spsk = 40 gtam
  • 2,5 dl fløde
  • 3,5 dl ølfond 50% grøntsagsfond/øl
  • salt og peber

Servering

  • tarteletter

Sådan gør du
 

Fyld

  • Varm olien i en stor gryde over medium/høj varme.
  • Tilsæt gulerod, kålrabi, butternut squash, løg og laurbærblade. Lad de stege i 4-5 minutter. Reducer varmen til medium/lav.
  • Læg låg på og lade de stege videre til det er næste møre. 15.20 minutter. Rør rundt ofte, så de ikke brænder sig fast.
  • Fjern rodfrugtene fra gryden, så du kan lave sauce. Eller lav saucen i en ny gryde

Sovs

  • Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet gradvis og rør godt ud. Bland fløde og 3 ølfond i en kande. Pisk det gradvis ind i melet og vær nøje med at piske alle klumper ud. Tilsæt så ekstra fond hvis den er for tyk
  • Tilsæt rodfrugterne og lad det hele simre til rodfrugterne er helt møre.

Server

  • Varm tarteletter, og fyld de op, pynt med grønt!
Keyword tartølet
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var