Go Back
+ servings

Porter marineret jackfruit chili

Dejlig smagfuld Chili
5 fra 7 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
2 timer
Samlet tid 2 timer 45 minutter
Ret Hovedret
Køkken Latin Amerikansk, vegetar
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

Jackfruit Marinade

  • 1 ds jackfruit i lage
  • 3-4 spsk porter
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk ahorn sirup
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk cayennepeber
  • 1 spsk olie
  • 1 ksnp stødt sort peber

Jackfruit chili

  • olie til stegning
  • 1 stk rød peber i tern
  • 1 stk skalotteløg finhakket
  • 1 stk rød chili i skiver
  • 400 ml porterfond se under
  • 1 bundt bredbladet persille hakket
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk tørret timian
  • 1/2 tsk tørret oregano
  • 1 ds chili kidney beans
  • salt og peber

Sådan gør du
 

Jackfruit i marinade

  • Vask jackfrugten under rindende vand og pres væsken ud. Spred derefter på et viskestykke for at tørre.
  • Derefter lægger du jackfrugten sammen med alle ingredienserne i marinaden i en frysepose. Bland alt grundigt samme. Knus jackfrugten i små stykker, mens du gør dette. Forsegl derefter posen, så den er lufttæt i mindst 2 timer - eller natten over - i køleskabet.

Chili

  • Lav porterfond. Brug din hjemmelavede vegetarfond og bland 50/50 med porter, eller brug 200 ml porter, 200 ml vand og bland med 2 bæger knorr vegetarfond - eller andre mærker.
  • Skær paprika i terninger. Hak løg og hvidløgsfed fint. Skær chili i tynde ringe. Hak persille.
  • Sauter løg i en stor gryde på medium varme med 2 spsk. olivenolie i 5 minutter, indtil den er gennemsigtig. Tilsæt chili og hvidløg og sauter i yderligere 1 minut.
  • Tilsæt marineret jackfrugt og peberfrugt i gryden, og sauter i 5-10 minutter. Rør lejlighedsvis. Hvis jackfrugten sidder fast i bunden af gryden, skal du deglasere lidt ølfond og skrabe det løst.
  • Tilsæt spidskommen, timian, oregano, persille, salt og en god knivspids peber og rør godt.
  • Derefter tilsættes halvdelen af ølfonden og rør grundigt - eventuelt deglasere på nyt og lad det koge ind et par minutter.
  • Server med guacomole, nachochips og creme fraiche.
Keyword Chili, Mexicansk
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var