Dræn de sorte bønner, læg dem i en container og knus dem let. Hæld ale over bønnerne, så de dækkes, og lad dem marinere i 2-3 timer.
Tænd ovnen til 160 grader. Spred bønnerne på et bagepapir i en bradepande og lad dem tørre i ovnen i 15-20 minutter.
Mens de sorte bønner er i ovnen, sauteres lidt hvidløg, løg og rød peber sammen i cirka 5 minutter. Aftør blandingen, når den er færdigstegt - vi vil ikke have fugtigheden med i burgeren.
I en stor skål eller foodpocessor lægger du de resterende ingredienser (spidskommen, chilipulver, hvidløgspulver, røget paprika, brødkrummer, ost, æg, worcestershire, ketchup, salt og peber).
Rør det hele sammen og tilsæt derefter de sorte bønner. Mos blandingen med en gaffel, og efterlad nogle større stykker bønner.
Lav så burgere i passende størrelse (ikke for store)
Læg burgerne på smurt aluminiumsfolie og grill 8 minutter på hver side. Grilles ved ca. 180 grader.
Smager fantastisk med ølfritter, ølketchup, ølmayo, avacado, ostesovs, løg og øl.