Go Back
+ servings

Den ultimative vegetariske ølburger

Dejlig og smagfuld burger
5 fra 6 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
3 timer
Samlet tid 3 timer 40 minutter
Ret Hovedret
Køkken Grill, vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 ds sorte bønner drænet og tørret
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,5 stk rød peber
  • 0,5 stk løg finhakket
  • 2-3 dl ale
  • 3 fed hvidløg finhakket
  • 1,5 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk chilipeber
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 110 g brødrasp
  • 2 stk æg
  • 1 spsk vegetar Worcestershiresauce
  • 2 spsk BBQ Sauce
  • Øl ostesovs se opskrift http://xn--logfolk-p1a.dk/dejlig-og-smagfuld-oel-ostesovs/

Sådan gør du
 

  • Dræn de sorte bønner, læg dem i en container og knus dem let. Hæld ale over bønnerne, så de dækkes, og lad dem marinere i 2-3 timer.
  • Tænd ovnen til 160 grader. Spred bønnerne på et bagepapir i en bradepande og lad dem tørre i ovnen i 15-20 minutter.
  • Mens de sorte bønner er i ovnen, sauteres lidt hvidløg, løg og rød peber sammen i cirka 5 minutter. Aftør blandingen, når den er færdigstegt - vi vil ikke have fugtigheden med i burgeren.
  • I en stor skål eller foodpocessor lægger du de resterende ingredienser (spidskommen, chilipulver, hvidløgspulver, røget paprika, brødkrummer, ost, æg, worcestershire, ketchup, salt og peber).
  • Rør det hele sammen og tilsæt derefter de sorte bønner. Mos blandingen med en gaffel, og efterlad nogle større stykker bønner.
  • Lav så burgere i passende størrelse (ikke for store)
  • Læg burgerne på smurt aluminiumsfolie og grill 8 minutter på hver side. Grilles ved ca. 180 grader.
  • Smager fantastisk med ølfritter, ølketchup, ølmayo, avacado, ostesovs, løg og øl.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var