200mlporterJeg brugte Limfjordsporter fra Thisted Bryghus
500mlvand
Sådan gør du
Knæk af jomfruhummerhalen. Spar på klør, hoved og krop. Fjern også skallet fra jomfruhummer halen, og sparå. Læg jomfrummerhaler på køl.
Jomfruhummerfond
I en gryde på medium/høj varme hælder du lidt olie i bunde. Lad dine løg få lov til at stege i et par minutter.
Læg alle rester fra jomfruhummerne i gryder. Med en træske knuser du de så meget du kan. Så meget du kan!
Hæld cognac over, og tænd med en pejselighter. At flambere bringer ud sødmen fra skallerne. (Husk at slukke for emhætten når du flamberer, eller kan den blive lidt kraftigere end ønsket!)
Tilsæt de resterende ingredienser og lad det simre i 30 minutter.
Hæld din fond igennem en si.
Hæld din fond i 2 små gryder. Den ene skal bruges til glaze. Der tager du bare ca 1 dl. I den anden gryde, hælder du resten af fonden
Din gryde med glaze, lader du koge ind til den tykner godt. Det skal være glace til at pensle de 8 jomfruhummer
Den anden gryde lader du koge ind til 1/2.
Servering
Tænd for din grill til medium varm, om du også vil grille de
Hak dine flæskesvar (jeg brugte en minihakker), dild og purløg, og bland de
Sæt en tandstik, eller en kødpind gennem dine jomfruhummerhaler, så de ikke krøller sig. Pocher dine jomfruhummerhaler i 2 minutter i ølfonden
Lad din fond koge lidt mere ind, og tilsæt fløde. Smag til.
Pensle dine jomfruhummer med din glaze, og grill de i 2-3 minutter til har har fåt varme helt igennem. Alternativ til grilning er at pochere det i 4-5 minutter, for så at glasere de. (Se også forklaring i teksten over.
Server på en tallerken, med sauce i bund, 2 jomfruhummerhaler ovenpå, og dryss med dit flæskesvær/dild/purløg mix
Velbekomme!
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var