Go Back
+ servings

Huli Huli Kylling

Den populære kylling fra Hawaii
5 fra 8 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
3 timer
Samlet tid 4 timer 5 minutter
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk, Grill
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk hel kylling eller variation av lår og bryst - ca 1,5 kg

Huli Huli Sauce

  • 4 fed hvidløg
  • 250 ml ananas juice
  • 250 ml kyllingefond med øl
  • 60 ml sojasauce
  • 60 ml BBQ Sauce eller ketchup
  • 60 ml risvinseddike
  • 55 g brunt farin
  • 20 g revet ingefær (skræl først)
  • 1 tsk ristet sesamolie
  • 2 tsk Sriracha sauce

Stegte Hawaii Ris

  • 2 tsk olie
  • 2 fed hvidløg presset
  • 1/2 stk løg finhakket
  • 1/2 stk rød peber i tern
  • 80 g peas
  • 600 g jasminris
  • 220 g ananasbidder
  • 60 g forårsløg (ca 4 mellemstore)

Sauce til Ris

  • 1 spsk østersauce
  • 1/2 spsk fiskesauce
  • 1/2 tsk sukker

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser!

Huli Marinade

  • Du kan lave ølfond ved at erstatte 50% af vandet med øl. Pilsner i dette tilfælde.
    Hak, eller pres hvidløget, og kom det derefter sammen med de resterende ingredienser i en gryde.
    Lad det simre på middel til lave varme i 10 minutter. Køl så af.
    Den kan stå i køleskabet i flere uger.

Lave huli huli kylling

  • Del kylling mindre bidder hvis du har købt en hel kylling
  • Tag den afkølede marinade i en stor skål eller i zip-lock fryseposer. Læg kyllingestykkerne i skålen/posen.
  • Lad de marinere 3-24 timer.
  • Tænd for grillen den skal være på ca 160 grader.
  • Hæld marinaden i en lille gryde og kog op, så du pasteuriserer den, så du kan bruge den til at baste kyllingen med. Den skal koge så den reducerer ned til cirka en fjerdedel
  • Grill kyllingebidderne med låget nede, og helst på indirekte varme. Vend de ofte, så ikke sukkersaucen brænder på. Hver gang du vender, pensler du med mere sauce. Når du har grillet den til til en interntemperatur på 65 g, ca 30 minutter. Hæld ud resterende sauce.
  • Skru op for varmen og grill bidderne på direkte varme så skindet bliver sprødt. Interntemperaturen skal op på 70-72 grader.
  • Server med stegte ris, evt kartofler og salat

Stegte Hawaii Ris

  • Kog risen - gerne en dag før
  • I en Wok varmer du olien over høj varme
  • Tilsæt hvidløg og løg, steg i 1 minut.
  • Tilsæt paprika, steg i 1 minut.
  • Tilsæt ærter, rør i 30 sekunder.
  • Tilsæt ris og sauce.Steg, under konstant omrøring, i 2 minutter, eller indtil riskornene går fra at være våde af sauce til en slags karamelliserede.
  • Tilsæt ananas, rør i kun 30 sekunder for at varme ide igennem.
  • Rør ind forårsløg og server!
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var