Go Back
+ servings

Torsk, Laks og RejeTartØLetter

Smagfulde fiske tartøletter
4.29 fra 7 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Forret, Frokostret
Køkken Dansk, Jul, Påske
Antal 5 personer

Ingredienser
  

Fisk

  • 300 g torskefileter skåret i tern 2x2 cm
  • 300 g laksefileter skåret i tern 2x2 cm
  • 200 g rejer rensede
  • 1 tsk salt
  • 8 stk asparges
  • 1/2 bundt dild finhakket
  • tarteletter
  • 3 dl øl Til kogevandet for fisk og asparges

Hvid ølsauce

  • 50 g Smør
  • 2,5 spsk Hvedemel (25 g)
  • 4 dl Sødmælk evt fløde
  • 2 dl øl weissbier
  • 1-2 dl kogevand fra fisken
  • 1 tsk havsalt
  • Peber

Sådan gør du
 

  • Samle ingredienser
  • I en gryde smelter du smørret og rører ind hvedemel
  • Hæld i 1 dl af mælken, kog op og pisk til den bliver jævn. Hæld i resten af mælk og øl i 2-3 omgange. Lad den simre i 5-6. minutter. Resten af væsken pisker du ind senere
  • I en ny gryde koger du op vand, øl og salt. Knæk af den nederste del av asparges, del de så i 2 halve. Lad de koge 3-4 minutter får du fisker de op igen. Læg de i en skål med koldt vand.
  • Skær fisken i terninger på ca 2 x 2 cm. Kog op igen aspargesvandet. Læg fisketerningerne i det kogende vand og skru af varmen. Lad de ligge i vandet i 5 minutter. Spar på kogefonden, Brug fonden til at at få den rette konsistens. Smag til med salt og peber
  • Rør den hakkede dild ind i den hvide sovs. Rør også ind fisketern.
  • Varm tarteletter. Hæld så en passende mængde med fyld i hver tartelet. Pynt med rejer og lidt dild.
  • Server!
Keyword Fisk, Laks, Madretter med øl, Påskefrokost, Torsk
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var