Go Back
+ servings

Grillet "sommerfugl" lammekølle med krydderurter

Fantastisk smagfuld lammekølle
5 fra 5 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 22 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Grill
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk lammekølle udbenet og "butterflied", skær af det tykkeste fedt
  • 0,5 l øl brugte Moonshine fra Midtfyns Bryghus

Krydderurt marinade

  • 2-3 spsk dijonsennep du kan også bruge ølsennep
  • 2-3 spsk øl brugte Moonshine fra Midtfyns Bryghus
  • 3 spsk olie oliven eller rapsolie
  • lille håndfuld frisk oregano finhakket
  • lille håndfuld frisk mynte hakket - en lidt mindre håndfuld end oregano
  • 2 spsk frisk rosmarin finhakket
  • 1 spsk frisk timian finhakket
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk malt spidskommen
  • 3 fed hvidløg finhakket

Sådan gør du
 

  • Samle ingredienser
  • Ben ud lammekøllen, og skær den ud som en sommerfugl. (Se video over)
  • Læg sommerfugl lammet i et fad, hæld øl over, dæk med film eller aluminiumsfolie. Lad den marinere til næste morgen. Om øllet ikke dækker 100% kan du hælde mere over, eller vende lammet en gang undervejs.
  • Næste morgen blander du alle ingredienser for marinaden. Brug en blender til at lave en pure af den.
  • Skær harlekin mønster på fedtsiden af lammekøllen, og gnid marinade ind på hele siden. Vend køllen og gør det samme på den andre side. Dæk igen med film/folie, og sæt den i køleskabet 6-10 timer.
  • Tag lammet ud 45-60 min før du skal grille.
  • Tænd grillen til medium/høj varme (180-200) grader
  • Vi lavede rosmarinkartofler og satte de over lidt før lammet.
  • Tør af det meste af marinader og læg lammet på grillen. Med fedtsiden ned. Vend efter ca 15 minutter. Den skal grille 30-40 minutter afhængig af størrelse. Kernetemperaturen skal være 63 grader for lys rosa. Ønsker du den rødere kan du tage den på 60 grader
  • Lad den hvile under folie i ca 10 minutter
  • Server med rosmarinkartofler og salat.
Keyword Grill, Lam, Madretter med øl
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var