Samle ingredienser
Ben ud lammekøllen, og skær den ud som en sommerfugl. (Se video over)
Læg sommerfugl lammet i et fad, hæld øl over, dæk med film eller aluminiumsfolie. Lad den marinere til næste morgen. Om øllet ikke dækker 100% kan du hælde mere over, eller vende lammet en gang undervejs.
Næste morgen blander du alle ingredienser for marinaden. Brug en blender til at lave en pure af den.
Skær harlekin mønster på fedtsiden af lammekøllen, og gnid marinade ind på hele siden. Vend køllen og gør det samme på den andre side. Dæk igen med film/folie, og sæt den i køleskabet 6-10 timer.
Tag lammet ud 45-60 min før du skal grille.
Tænd grillen til medium/høj varme (180-200) grader
Vi lavede rosmarinkartofler og satte de over lidt før lammet.
Tør af det meste af marinader og læg lammet på grillen. Med fedtsiden ned. Vend efter ca 15 minutter. Den skal grille 30-40 minutter afhængig af størrelse. Kernetemperaturen skal være 63 grader for lys rosa. Ønsker du den rødere kan du tage den på 60 grader
Lad den hvile under folie i ca 10 minutter
Server med rosmarinkartofler og salat.