Go Back
+ servings

Røget Ølbastet Texas Brisket

Dejlig saftfuld Brisket
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 6 timer
6 timer
Samlet tid 12 timer 20 minutter
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk, Grill
Antal 6 mennesker

Ingredienser
  

Brisket med rub

  • 1 stk brisket 2,5 -4 kg. US Cut
  • 1 spsk grovt salt
  • 2 tsk sort peber
  • 3 spsk Chilipulver
  • 1,5 tsk Brunt sukker
  • 1,5 tsk hvidløgssalt
  • 1,5 tsk løgpulver
  • 1 tsk malt spidskommen
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk Cayennepeber

Ølbaste sauce

  • 0,25 l øl jeg brugte brown ale fra Svaneke
  • 0,25 l hvidvinseddike
  • 1 spsk Brunt sukker
  • 1 spsk hvidløgssalt
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk sort peber
  • røgeflis hickory eller eg. Tag så det passer din rygeboks

Sådan gør du
 

  • Find frem ingredienser
  • Læg træspåner i blød i øl eller vand.i en time, og hæld af væsken.
  • Lav rubben. Gnid den godt ind i kødet på alle sider. Har du tid, så kan du lad den stå i køleskabet i nogle timer. Dæk med aluminiumsfolie.
  • Bland alle ingredienser for bastesaucen. Rør til det brune farin er opløst
  • Sæt grillen til indirekte grilning. Jeg bruger gasgrill, og sætter rygeboksen i under risten. Starter med høj varme for at det starter med at ryge. Så tager jeg varmen ned til 110-120 grader
  • Hver 1/2 time -time baster jeg med sauce. Dette forhindrer at fra at udtørre. Hvor lang tid den skal have kommer an på størrelse og temperatur. Vores tog 10 timer. Kernetemperaturen skal være rundt 90 grader
  • Lad den hvile mindst 10 minutter
  • Skær den i tynde skiver. Hæld juicen fra dryp panden over.
  • Server!
Keyword Grill, Madretter med øl, Okse
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var