Go Back
+ servings

Øl og æble braiserede svinekæber

Smagfuld simreret med æbler og grisekæber
5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 32 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 tsk Olivenolie
  • 600 g svinekæber
  • 1 stk gulerod hakket i fine bidder
  • 1 stk Løg hakket i fine bidder
  • 1 stk hvidløg
  • 1 stk fennikel
  • 2 stk Æbler
  • 2 stk rosmarinkviste
  • 2 stk Laurbærblade
  • 0,33 l øl brugte ale no 16
  • 2 spsk grov sennep
  • 2,5 dl kyllingefond
  • 0,5-1 stk honning

Sådan gør du
 

  • Samle ingredienser
  • Del den hele fennikel, og skær den i tynde skiver.
  • Skræl æblerne og skær ud kærnen. Skær de i 8 dele
  • Skræl løg og gulerod. Hak dem i fine bidder. Skær den hele hvidløg i 2 gennem dens "ækvator"
  • Varm lidt olie en jerngryde eller anden gryde med tyk bund. Gnid også svinekæberne med lidt olie. Brun de 4 min på hver side i gryden. Fjern de fra gryden.
  • Læg fennikelskiverne i panden. Tag rodenden af den halve hvidløg, og placer den med snitsiden ned i gryden. Lad de stege for 3-5 minutter til de er gyldne og lidt karamelliseret. Fjern de og læg sammen med svinekæberne
  • Læg i gulerod og løg. Steg det let i 5 minutter til de er bløde. Læg i æblerne, salvieblad og laurbærblade. Steg et par minutter
  • Læg tilbage svinekæberne, fennikel og hvidløg i gryden.
  • Hæld øllet i. Så kommer den grove sennep i. Giv det et opkog og hæld i hønsefonden. Lad det så simre under låg i 2,5 timer.
  • Efter den 2,5 timer fjerner du svinekæberne og de æbler som ikke er opløst. Læg aluminiumsfolie over kæberne mens de hviler.
  • Lad gryden simre videre på medium varme, og reducer saucen til det halve. Det tager en halvtimes tid. Læg 1/2-1 spiseske honning
  • Læg svinekæberne tilbage og lad de varme i ca 15 minutter
  • Server med en selleri- kartoffelmos. Hæld den smagfulde sauce over.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var