4dlweissbier/hvedøljeg brugte wheat fra Midtfyns Bryghus
1,5lfiskefond
1bundtdild
1stkcitronøko
2spskSmør
2spskHvedemel
1bundtgrønne asparges
forårsløgvalgfrit
Sådan gør du
Samle alle ingredienser
Pil jomfruhummerhalerne og gem skallerne
Find en jerngryde eller anden tykbundet gryde frem. Varm olivenolie på høj varme. Tilset skallerne og steg de godt, mens du knuser de let med grydeskeen
Tilsæt den hakkede hvidløg, løg, forårsløg, peberkorn og paprika. Steg i 2-3 minutter
Så kommer vi til flamberingen. HUSK - at slukke for emhætten om det flamberes på komfyret! Ilden slår højt op Kom Cognacen på og flamber skallerne
Tilsæt øllet og lad det simre ind til det halve (Ikke kog øl på høj varme, det bliver bittert) Tilsæt fiskefonden så det dækker skallerne
Pluk dilden og put dildstilkene i fonden. Lad fonden simre i 30 minutter
Tag skallerne op fra fonden, og knus de i en blender om du har. Hvis ikke knus de så godt du kan med grydeskeen. Hæld massen tilbage i fonden og lad de simre med 15-20 minutter
Sluk for pladen og lad fonden trække med 20 minutter med skallerne i. Sigt fonden gennem en finmasket sigte
Smelt, ikke brun, smør i en gryde. Pisk ind hvedemelet så det bliver jævnt. Pisk ind hummerfonden gradvis. Kog den godt igennem. Hæld ind fløden og hakket dild
Skær de grønne asparges i passelige korte stykker, og kog de i 2 min. Det skal være lidt bid i de
Steg jomfruhummerhalerne på en varm pande i ca 30 sekunder på hver side.
Put en 3-4 hummerhaler i varme tarteletskal sammen med asparges.Hæld sauce over og server!
Nyd den!
Noter
Efter inspiration fra opskrift på Voresvilla.dk
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var