Go Back
+ servings

TartØLetter med jomfruhummerhaler i weissbier dildsauce

Dejlige tartØLetter med jomfruhummer-
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 minute
Samlet tid 31 minutter
Ret Forret, Frokostret, Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 300 g jomfruhummerhaler
  • 1 stort Løg
  • 2 tsk paprika
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk Peberkorn
  • 4 dl weissbier/hvedøl jeg brugte wheat fra Midtfyns Bryghus
  • 1,5 l fiskefond
  • 1 bundt dild
  • 1 stk citron øko
  • 2 spsk Smør
  • 2 spsk Hvedemel
  • 1 bundt grønne asparges
  • forårsløg valgfrit

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Pil jomfruhummerhalerne og gem skallerne
  • Find en jerngryde eller anden tykbundet gryde frem. Varm olivenolie på høj varme. Tilset skallerne og steg de godt, mens du knuser de let med grydeskeen
  • Tilsæt den hakkede hvidløg, løg, forårsløg, peberkorn og paprika. Steg i 2-3 minutter
  • Så kommer vi til flamberingen. HUSK - at slukke for emhætten om det flamberes på komfyret! Ilden slår højt op Kom Cognacen på og flamber skallerne
  • Tilsæt øllet og lad det simre ind til det halve (Ikke kog øl på høj varme, det bliver bittert) Tilsæt fiskefonden så det dækker skallerne
  • Pluk dilden og put dildstilkene i fonden. Lad fonden simre i 30 minutter
  • Tag skallerne op fra fonden, og knus de i en blender om du har. Hvis ikke knus de så godt du kan med grydeskeen. Hæld massen tilbage i fonden og lad de simre med 15-20 minutter
  • Sluk for pladen og lad fonden trække med 20 minutter med skallerne i. Sigt fonden gennem en finmasket sigte
  • Smelt, ikke brun, smør i en gryde. Pisk ind hvedemelet så det bliver jævnt. Pisk ind hummerfonden gradvis. Kog den godt igennem. Hæld ind fløden og hakket dild
  • Skær de grønne asparges i passelige korte stykker, og kog de i 2 min. Det skal være lidt bid i de
  • Steg jomfruhummerhalerne på en varm pande i ca 30 sekunder på hver side.
  • Put en 3-4 hummerhaler i varme tarteletskal sammen med asparges.Hæld sauce over og server!
  • Nyd den!

Noter

Efter inspiration fra opskrift på Voresvilla.dk
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var