Go Back
+ servings

Ølbraiseret nakkefilet eller braiseret Pulled Pork

Fantastisk smagfuld pulled pork simremad
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 4 minutter
Samlet tid 44 minutter
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 kg nakkefilet af svin 1-2 kilo er godt
  • 1 spsk Olivenolie
  • 2 stk Løg skrællet og delt i både
  • 2 stk Gulerødder skrællet og skåret i store stykker
  • 1 stk persillerod skrællet og skåret i store stykker
  • 4 fed hvidløg
  • 0,33 l Ale
  • 1 dåse hakkede tomater

Rub

  • 1 tsk Brunt sukker
  • 2 tsk malt spidskommen
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chili

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Sæt ovnen til 160 grader
  • Lav rubben
  • Gnid den godt ind på hele nakkefileten. La den hvile i værelsestemperatur i 30 minutter
  • Find frem en jerngryde, varm op olivenolie. Brun nakkefileten på alle sider, cirka 3 minutter per side, fjern så fileten.
  • Tilsæt løg, gulerødder, persillerod, hvidløg, brun det let
  • Tilsæt tomater og øl. Få den til at simre. Skrab gerne bunden for at få med de gode brunede bider.
  • Læg fileten tilbage i gryden. Sæt låg på og lad den stå i ovnen i 3,5 til 4 timer, til kødet er mørt og trækkes fra hinanden nemt.
  • Træk kødet fra hinanden med 2 gafler.
  • Server kødet med grønsagerne og sauce.
  • Er det noget til overs, laver du pulled pork pizza dagen derpå!
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var