En dejlig, smagfuld kålrabi og gulerodssuppeDe ristede rodfrugter samt de nordafrikanske krydderier giver en fantastisk suppe med lidt bid i.At bruge en grøntsagsfond med øl, giver også en dybde og smag
Skræl og skær grøntsager/rodfrugter i små tern på ca 1,5 cm.
Læg ternerne i en bradepande/ildfast fad med godt med salt, olivenolie, ras el hanout og oregano. Rør godt, så ternene er godt dækket af olie og krydderier. Lad de stege i 20 minutter
Fjern de fra ovnen, rist og rør godt. Sæt tilbage i ovnen i 15-35 minutter. De skal blive møre og lidt brune i siderne. Kålrabi bruger lidt længere tid en gulerødder til at blive møre
Hæld grøntsagsternene over i en gryde. Du kan eventuelt gemme nogle få som pynt til senere.
Hæld fonden ned i det fadet du stegte rodfrugterne i. Med en træske skraber du på bunden af fadet, så du får med dig alt som er steget sig fast i bunden. Det er det bedste! Hæld så fonden over rodfrugterne
Jeg havde gemt nogle vaskede rødder af porre, og stegte disse i olie for at få en sprød, god topping til suppen.
Blend suppen med pulsfunktionen. Jeg kan bruge min stavblender i gryden, men du kan også gøre det i en blender. Tilpas krydderierne. Vil du he en mere cremet suppe kan du tage 2-3 spiseskeer med smør. Lidt citronsaft gør det også bedre
Pynt med de ristede porrerødder (om du havde de for hånden) ferske urter, de tern du evt havde gemt og lidt kremfløde
Noter
Brug de rodfrugter du har får hånden
Keyword Mad og Øl, Madretter med øl
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var