Go Back
+ servings

Ristet kålrabi- og gulerodssuppe

En dejlig, smagfuld kålrabi og gulerodssuppe
De ristede rodfrugter samt de nordafrikanske krydderier giver en fantastisk suppe med lidt bid i.
At bruge en grøntsagsfond med øl, giver også en dybde og smag
5 fra 7 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
50 minutter
Ret Hovedret, Suppe
Køkken vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g kålrabi
  • 2 stk pastinakker
  • 2 stk gulerødder
  • 1 stk løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsl ras el hanout se noter
  • 1 tsk oreganopulver
  • 6 dl grøntsags ølfond
  • salt og peber
  • friske urter
  • olie

Sådan gør du
 

  • Varm ovnen til 200 grader
  • Skræl og skær grøntsager/rodfrugter i små tern på ca 1,5 cm.
  • Læg ternerne i en bradepande/ildfast fad med godt med salt, olivenolie, ras el hanout og oregano. Rør godt, så ternene er godt dækket af olie og krydderier. Lad de stege i 20 minutter
  • Fjern de fra ovnen, rist og rør godt. Sæt tilbage i ovnen i 15-35 minutter. De skal blive møre og lidt brune i siderne. Kålrabi bruger lidt længere tid en gulerødder til at blive møre
  • Hæld grøntsagsternene over i en gryde. Du kan eventuelt gemme nogle få som pynt til senere.
  • Hæld fonden ned i det fadet du stegte rodfrugterne i. Med en træske skraber du på bunden af fadet, så du får med dig alt som er steget sig fast i bunden. Det er det bedste! Hæld så fonden over rodfrugterne
  • Jeg havde gemt nogle vaskede rødder af porre, og stegte disse i olie for at få en sprød, god topping til suppen.
  • Blend suppen med pulsfunktionen. Jeg kan bruge min stavblender i gryden, men du kan også gøre det i en blender. Tilpas krydderierne. Vil du he en mere cremet suppe kan du tage 2-3 spiseskeer med smør. Lidt citronsaft gør det også bedre
  • Pynt med de ristede porrerødder (om du havde de for hånden) ferske urter, de tern du evt havde gemt og lidt kremfløde

Noter

Brug de rodfrugter du har får hånden  
Keyword Mad og Øl, Madretter med øl
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var