Stik køllen dybt med en skarp kniv til du kommer ind til benet i den tykke enden af låret. På denne måden trækker saltet ind i hele køllen når den ligger lagen.
Kog op salt, sukker, porter og vand. Alt salt skal røres ud. Lad lagen køle helt ned.
Læg køllen i lagen i 4 døgn. Jeg lod det ligge i en frysepose, som jeg vendte hver dag. Det skal ligge koldt!
Skyl det rent, og lad det så ligge i lunket vand i 2-3 timer.
Pak så låret i plastfolie og lad det ligge et døgn i køleskabet, så saltet fordeler sig jævnt
Tænd for rygeovnen til 125 grader. Fyldt rygeboksen med træflis og lad køllen ryge i 2-3 timer. Jeg lod den får en kernetemperatur på 68 grader
Lad den hvile i 10-20 minutter før du skærer den i tynde skiver
Server med en agurksorbet - eller andet godt tilbehør
Keyword Grill, Lam, Madretter med øl, Påskefrokost
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var