Go Back
+ servings

Ølsprængt og røget lammekølle

Meget smagfuld lammekølle, som også kan bruges som pålæg
5 fra 4 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 3 timer
5 days
Ret Frokostret, Hovedret
Køkken Dansk, Grill
Antal 6

Ingredienser
  

  • 1 stk Lammekølle ca 2,5 kg
  • 2,5 l porter
  • 2,5 l vand
  • 1 kg salt
  • 2 spsk sukker

Sådan gør du
 

  • Stik køllen dybt med en skarp kniv til du kommer ind til benet i den tykke enden af låret. På denne måden trækker saltet ind i hele køllen når den ligger lagen.
  • Kog op salt, sukker, porter og vand. Alt salt skal røres ud. Lad lagen køle helt ned.
  • Læg køllen i lagen i 4 døgn. Jeg lod det ligge i en frysepose, som jeg vendte hver dag. Det skal ligge koldt!
  • Skyl det rent, og lad det så ligge i lunket vand i 2-3 timer.
  • Pak så låret i plastfolie og lad det ligge et døgn i køleskabet, så saltet fordeler sig jævnt
  • Tænd for rygeovnen til 125 grader. Fyldt rygeboksen med træflis og lad køllen ryge i 2-3 timer. Jeg lod den får en kernetemperatur på 68 grader
  • Lad den hvile i 10-20 minutter før du skærer den i tynde skiver
  • Server med en agurksorbet - eller andet godt tilbehør
Keyword Grill, Lam, Madretter med øl, Påskefrokost
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var