Skræl kålrabien. Del den så i 2. Jeg skærer også enderne af kålrabien fra, så de får en længde alá sild. Sæt så mandolinjernet på 6 mm og skær ”sildefileterne” fra
I bunden af en bradepande eller ildfast fad dækker du med 0,5 cm salt der, hvor kålrabisilden skal ligge. Drys lidt tang henover. Drys så med salt, så de er helt overdækkede.
Bag dem i ovnen i 15-20 minutter. De er færdige, når du kan stikke et grilltræspyd gennem uden modstand
Fjern saltet og skyl kålrabien
I Øllage
Bland ingredienserne til øllagen, og læg det i en skål med låg. Læg kålrabifileterne i lagen - og lad dem stå i 2 dage i køleskabet. Nogle gange bruger jeg også rosenpeber
Servering
Skær løg i tynde skiver steg dem brune. Til sidst kan der tilsættes lidt øl for at gøre løgene bløde.
”Sildefileterne” vendes i rugmel, som er krydret med salt og peber,
Steg fileterne sprøde i smør tilsat lidt olie. Steg dem på højt plus for at få sprødere sild.
Serveres på rugbrød med de bløde løg, sennep og rødbeder. Selvfølgelig med øl og snaps
Keyword Bornholm
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var