Go Back

Saltstegte Kålrabi "sild"

Dejlige smagfulde kålrabisild - inspireret fra Bornholm
5 fra 8 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
2 days
Samlet tid 2 days 40 minutter
Ret Frokostret
Køkken Dansk, vegetar

Ingredienser
  

"Sild"

  • 1 stk Kålrabi
  • 1 kg groft salt
  • Nori tang

Øllage

  • 0,5 l ale brown eller belgisk ale
  • 3-4 spsk salt
  • nori tang

Servering

  • 4-5 stk løg
  • Rødbeder
  • Grov sennep
  • 100 g rugbrød
  • Rugbrød

Sådan gør du
 

"Sild"

  • Forvarm ovnen til 190 grader
  • Skræl kålrabien. Del den så i 2. Jeg skærer også enderne af kålrabien fra, så de får en længde alá sild. Sæt så mandolinjernet på 6 mm og skær ”sildefileterne” fra
  • I bunden af en bradepande eller ildfast fad dækker du med 0,5 cm salt der, hvor kålrabisilden skal ligge. Drys lidt tang henover. Drys så med salt, så de er helt overdækkede.
  • Bag dem i ovnen i 15-20 minutter. De er færdige, når du kan stikke et grilltræspyd gennem uden modstand
  • Fjern saltet og skyl kålrabien

I Øllage

  • Bland ingredienserne til øllagen, og læg det i en skål med låg. Læg kålrabifileterne i lagen - og lad dem stå i 2 dage i køleskabet. Nogle gange bruger jeg også rosenpeber

Servering

  • Skær løg i tynde skiver steg dem brune. Til sidst kan der tilsættes lidt øl for at gøre løgene bløde.
  • ”Sildefileterne” vendes i rugmel, som er krydret med salt og peber,
  • Steg fileterne sprøde i smør tilsat lidt olie. Steg dem på højt plus for at få sprødere sild.
  • Serveres på rugbrød med de bløde løg, sennep og rødbeder. Selvfølgelig med øl og snaps
Keyword Bornholm
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var