Go Back
+ servings

Asparges og stenbidderrogn

Dejlig forret med mine favoritter - Asparges og stenbidderrogn
5 fra 13 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Forret
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 8 stk hvide asparges store
  • 1 stk hvidt formbrød
  • klaret smør til stegning

Stenbidderrognkrem

  • 3 dl fløde
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk IPA
  • salt og peber
  • 100-150 g stenbidderrogn

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Klar dit smør, om du ikke har noget færdig i køleskabet
  • Skræl og kog asparges. 1-5 minutter, det kommer an på størrelse. Afkøl i isvand.
  • Dit formbrød skal skæres i helt tynde skiver. Jeg puttet det i fryseren, så det blev halvfrossen. Så skar jeg det på en pålægsmaskine, for at få de helt tynde. Så fjernet jeg skorpen. Rul den nederste del af af asparges ind i skiven med brød. Er den for stor - skær til. De skal gå 2 runder rundt asparges
  • Pisk fløden til en blød krem. Tilsæt IPA og Citronsaft, salt og peber. (Pas på med salt, da stenbidderrogn er salt)
  • Vend ind 3-4 spsk stenbidderrogn i kremen
  • Steg asparges i klaret smør til brødet er gyldent og sprødt.
  • Server med stenbidderrognkrem og gerne med lidt ekstra stenbidderrogn
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var