Lav din is dagen før
Gør din grill klar for rotisseri. Gør din grill så den kommer op over 300 grader. Jeg tændte både bagbrænder og de under.
Lav dit krydrede sukker. Bland sukker, kanel, allehånde og nelliker i et fladt fad, stor nok til ananas, Bland med fingre eller en gaffel eller lignende
Skræl din ananas. Fjern "øjnene" med at kutte V-er diagonalt på siden af din ananas. Skær ud kernen. Jeg gjorde det med en skarp filetkniv, men du kan også bruge en ananas skærer, om du har en sådan en.
Med en pensel, pensler du hele din ananas med sirup. Derefter ruller du den på alle sider, også enderne, i det krydrede sukker. Sæt den på dit rotisseri. Spydet passer gennem der kernen var, og du fæster den med rotisserigaflerne. Fæst spydet til motoren og start det.
Den skal gå rundt på rotisseri til den har blevet brun og karamelliseret. Det tager 8-12 minutter. Den skal være godt stegt på udsiden, mens den er helt fugtig og mør i midten.
Fjern forsigtig din ananas fra rotisserispydet. La den stå oprejst på en ildfast form eller stegeplade. Hæld din rom der hvor kernen har været, og tænd med lighter med lang hals. Så har du en vulkan. Det kan være smart at varme din rom lidt op først, da det gør det nemmere at tænde.