Go Back
+ servings

Ølsprængt andebryst med grønkålsalemayonnaise

En dejlig og smagfuld ret af and
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 52 minutter
Ret Forret, Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

And

  • 2 stk andebryst
  • 5-6 stk enebær knuste

Øllage

  • 0,5 l Ale Moonshine fra Midtfyns Bryghus
  • 0,4 l vand
  • 60 g salt
  • 50 g mørkt muscovadosukker

grønkål -alemayonnaise

  • 5 kugler grønkål
  • 4 spsk mayonnaise
  • 5 tsk Ale
  • 1 fed hvidløg NB et lille fed!
  • citronsaft fra en halv citron

Sådan gør du
 

  • Pisk salt, muscovadosukker og ale sammen, til alt er opløst i den kolde væske. Læg andebrysterne i lagen. Lad den stå i køleskabet over natten, enten i bolle under låg eller i en pose
  • Steg andekødet langsomt på medium varme i en pande. Det første kvarter på skindsiden, vend og steg videre i ca 5 minutter. Lad det hvile i minimum et kvarter. Kan spises lunt eller afkølet.
  • Tø op grønkålen, og vrid vandet fra.
  • Rør mayonnaise, ale og grønkål i en skål. Smag til med hvidløg, citronsaft, salt og peber
  • Skær andebrystet i skiver, og anret med grønkål-ale mayonnaise på toppen. Strø lidt knuste enebær på toppen
  • Serves på rugbrød.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var