7 retters frokost og ølsmagning
Du kan vinde en 7 retters frokost med ølsmagning med matchende øl fra de deltagende bryggerier.
Vi følger covid reglerne og det vil da være for 8 gæster og 2 fra os.
Den vil arrangeres med havudsigt på Teglholmen i København – eller hjemme hos jer
Maden
En original Øl-i-mad frokostmenu
Menuen vil bestå af minimum 7 retter til frokost. Alle retter vil have øl som en ingrediens.
Vi vil prøve at vise forskellige teknikker hvor man kan bruge øl i maden og samtidig fortælle om hvordan man bedst bruger øl når du laver mad.
Under er et forslag til en menu – men vi kan i fælleskab prøve at finde den bedste menu for vinderen.
Matchende ølsmagning
Det vil være matchende øl til hver ret, og vi vil også gå ind på hvordan man matcher øl og mad.
Vi velger derfor øl, når menuen er på plads.
Øllene vil være fra de bryggerier som er med på julekalenderen.
De bedste ingredienser
Forslag til Menu
Smørrebrødseddel
Saltstegte Sild fra Bornholm
Denne fantastisk velsmagende egnsret fra Bornholm, serveret med stegte løg, sennep og rødbeder
Staunings ølsyltede sild
Thorvald Stauning spiste hver dag sin syltede sild på Slotkælderen Gitte Kik. Vi har fået opskriften og lagt til lidt øl i syltningen.
Klipfisk Tartølet
Ølmarineret klipfisk, stuede grøntsager og ristet spegeskinke
Brisler TartØLet
Danmark originale tartØLet med kalvebrisler.
Druknet æbleflæsk
Denne fynske egnsret som bruges mest til julen – bliver bare bedre og sprødere af at blive druknet i øl.
Roastbeef med bernaise og ølsticks
Dejlig rød roastbeef i tykke skiver med bernaise sauce og ølsticks
Beerbrandymisu
Tiramisu på steroider med stout og brandy