Havets sølv hjem til dig

Sildebordet er en fest!

Sild er brugt i over 1000 år her i Danmark.  Det var så mange sild i Øresund at man kunne fange de med de bare hænder.  Sild var vor hoved handelsvare i middelalderen.  Havets sølv er i vores gener.

Det er utroligt hvor mange måder man kan lave sild på.  Jeg liger bedst de stegte, men det findes mange marinerede perler.  Men den er også god i andre retter.

Silden er social.  Vi starter ofte familieforkoster med sild – og da skal silden svømme. Så det kommer en akvavit til, dette løser stemningen og isen bliver brudt.  En god start på en hyggeli fest!

Thorvalds Favorit

Staunings ølkogte syltede sild

Dette er måske Slotskælderen Gitte Kiks signaturret.  Slotskælderen var landsfader Thorvald Staunings favoritsted. Han kom her hver dag og spiste den kogte syltede sild. Vi har videreudviklet  opskriften med øl fra København.

Sild i måneskin

Moonshine stegte sild

Ofte bruger man en stout eller mørk ale i lagen til den stegte sild.  I denne har jeg brugte den lidt lysere Moonshine fra Midtfyns Bryghus.  Det er jo forår i luften og den bliver lidt lysere og friskere!

Den med stout

Stegte ølmarinerede sild

Her har vi den stegte sild med stout.  Silden får en god kraftig rund smag og giver fylde.  Brug gerne en stout med lakrids da denne giver en ekstra tvist.

Den med stout, del 2

Stegte sild med rosepeber, tranebær og stout

Stegt sild er altid godt. Denne med rosepeber, tranebær og stout er intet undtag. Visuelt ser det også godt ud sammen med rødløg. Det smager fantastisk godt, og er en billig ret!

Den fra Bornholm

Saltstegte sild

På Bornholm svømmer de i sild.  De har mange gode varianter, men min favorit er saltstegte sild.

De er altid gode – men allerbedst dagen derpå!

Den fra Bornholm del 2

IPA – Saltstegte sild

På Bornholm svømmer de i sild.  De har mange gode varianter, men min favorit er saltstegte sild.

De er altid gode – men allerbedst dagen derpå!

Basis silden

Marinerede modnede sild

Marinerede gammeldags modnede sild er ofte grundlaget for at lave en god silderet. Nå salter jeg ikke og modner sild selv, da det tager lidt for meget plads i en lille lejlighed inde i byen. Jeg køber i stedet gode spegesild som jeg så marinerer. Det bliver kæmpegodt.

Den med solskin

Sunshine ølsyltede sild 

At sylte har været en overset måde at tilberede sild på for mig.  Ved ikke om jeg har tænkt at det har hørtes lidt ulækkert ud.  Jeg ved det er dumt, men sådan er jeg nogle gange.   De er i færd med at blive mine favoritsild.  Ikke bare det, vore gæster elsker de også!

Den kremete

Appelsin- og Chilisild

Vi var lidt i tvivl med der flødeskummet med sild.  

Men det blev rigtigt, rigtigt godt.  En af vore favoritter på sildebordet.

Silden skal svømme!

Citron, Akvavit og Stoutsild

Silden skal jo svømme.  Hvorfor ikke lade den svømme i akvavit?  Sammen med lidt stout og citron så får den jo den perfekte svømmetur!

Hvidløg og sild er sundt!

Hvidløgssild

Jeg elsker hvidløg, og har lært at elske sild.  Hvorfor ikke kombinere de to?

En god sild at have på et stort sildebord!

Den klassiske

Karrysild 

Jeg har ikke altid været en fan af sild.  Det var min hustrus karrysild som fik mig til at indse at sild er godt!

Hendes opskrift er tophemmelig – men her er min version.

Velsmagende!

Sildesalat

På tide at promovere sildesalat igen – ikke den på forsvarets uniformer – men den farverrige, velsmagende, friske salat med havets sølv. Jeg var lidt skeptisk til at starte ved – men den smager fantastisk.

Den fra 70erne

Silderand med stout

En klassiker fra 70erne da man ville lægge mad i gele ved festlige anledninger.

Her er den klassiske silderand.

Den til jul

Juleølsild

Man skal jo også give silden smagen af jul.  Så i denne har vi brugt julens krydderier og wupti så kan du smage julen gennem silden.

At lagen er lavet med juleøl, gør den ikke dårligere

Den danske hvidløg

Ølsild med ramsløgscreme

Ramsløg er den danske hvidløg og har igen blevet populære. Jeg har med stor glæde brugt ramsløg i lammeretter, men hvorfor ikke med sild også?

Det skulle vise sig at være et godt valg.

Den brasilianske

Bolinhos af sild

En dejlig sprød fiskedelle af spegesild, lavet på den brasilianske facon.  Dejlig snack til øl, sammen med salsa og aioli

Verdensnyhed

Bornholmske Æg

En danske version af den perfecte ølsnack – Scotch Eggs

Det blvier fantastisk velsmagende med spegesildsfars.

En ny vegetarisk

Vegetar Karry Auberginesild

Fantastisk vegetarret for familiefrokosten.  Karrysild er min favoritsild, og denne er intet undtag.  Smager godt til familiefrokosten.

Den Svenske

Vegetar “skærgårdssild”

Skærgårdssild er en populær ret på de svenske frokostborde.  Denne er så god, at folk tror den er ægte, og de forskellige Caviart passer godt ind.

Den vegetariske stegte

Stegte Marinerede Auberginesild

En dejlig variant af vegetarsild.  Den smager godt og konsistensen er god. Kan du godt lide stegte sild, er dette et godt vegetarisk alternativt.  

En vegetarisk

Roughsnuff Vegetarisk Sennepssild

I disse tider, da flere og flere bliver vegetarianere er det vigtigt at man har gode alternativer til familiefrokosten. De fleste frokoster startet jo med at silden, og den skal svømme! En rigtig god anledning til en snaps, og rammen er sat for en hyggelig frokost.

Kålrabi er sundt!

Saltstegte Kålrabi “sild”

Saltstegte sild har været min favorit silde ret i alle årene. Jeg har lavet mange forskellige varianter af den – også som Scotch Eggs. Derfor var det bare naturlig, at jeg måtte prøve mig frem til en vegetarisk variant. Hustruen mener dette er den bedste version jeg har lavet.