Det dejlige rullede lam

Lammerullepølse med Belgisk Ale

Lammerullepølse er fantastisk godt. Når du lavet den i Belgisk Ale bliver den endnu bedre.

Det er relativt nemt at lave selv og resultatet er fantastisk

Æble og flæsk
– en himmelsk kombination

Druknet æbleflæsk

Æbleflæsk er rigtigt god gammel dansk julemad.  Det er en dejlig ret, hvor æblernes sødt-syrlig smag forenes med flæskets fedme.

Det er mange som bruger brun farin eller sukker, da æblerne kan være ret syrlige. Hvorfor ikke bruge den naturlige sødme i brown ale i stedet?

Smagfuld andesylte

Stout Andesylte

Efter 20 år i Danmark har jeg blevet rigtigt glad for and, og hvordan smager en god Andesylte? Her er svaret. Stout giver den et ekstra fylde og anden bliver liggende i en fantastisk smuk ølsky.

Ingen jul uden

Druknet flæskesteg

Flæskestegen er god i sig selv, men kan man gøre den bedre?  Hvad om vi drukner den i øl? Øl kan jo mørne kødet, og er god for sværen, da den er med til at drage fedtet ud, og hjælper med til den skal blive sprød.

Nemt og godt

Nem svinesylte med ale

At lave sylte behøver ikke være besværlig. Køb en ribbensteg, del den i 2, brug lidt krydderier, meget øl og voila! 24 timer senere har du en sylte!

De bedste sild?

Saltstegte sild

 

Denne egnsret fra Bornholm er god året rundt – men på Bornholm spiser de mest op til jul.  Dette er min favoritsild og er specielt god dagen derpå!

En anden måde at servere and

Ande og kartoffel tartØLetter

Jeg lavede en gryde med andelår og grøntsager og lod den simre. Lod andelårfonden blive ekstra smagfuld. Derfor brugte jeg også en smagfuld stout.

Modtagelsen ble overvædende, da de er yderst velsmagende.

Den stegte med stout

ØLMARINEREDE STEGTE SILD

 

Stegt sild har længe været min favorit, så kom jeg over en opskrift på ølmarinerede stegte sild fra det Nordjyske.  Kan en god ret forbedres med lidt øl? Svaret ja

Pølse fra de norske fjelde

Vossakorv

Voss ligger vakkert på Vestlandet i Norge. I kender måske det dejlige, kostbare vand du kan købe derfra. Det bedste fra Voss, udover naturen, er maden. Noget af den bedste norske julemad kommer derfra. Retter som Smalahove (fårehoved)  og pindekød.

Til disse delikatesser serveres der ofte Vossakorv til. Det smager fantastisk!  Du kan også spise retten alene.

Medister som den skal smage

JULEØLMEDISTER

 

En fantastisk velsmagende medisterpølse. Brug kun de bedste ingredienser og du får et fantastisk resultat.  En af vores favoritter.

Lidt sol til jul

Sunshine ølsyltede sild

At sylte har været en overset måde at tilberede sild på for mig.  De er i færd med at blive mine favoritsild.  Ikke bare det, vore gæster elsker de også!

Sildene bliver utrolig friske, de bliver flotte i udseendet og smager fantastisk

Den gode stegte

MOONSHINE STEGTE SILD

 

Det som er fedt med de stegte sild, er at man kan have forskellige ingredienser i silden når den steges, så man kan udvikle smagene på en spændende måde.

Ofte bruger man en stout eller mørk ale i lagen til den stegte sild.  I denne har jeg brugte den lidt lysere Moonshine fra Midtfyns Bryghus

Den ægte julesild

Juleølsild

Man skal jo også give silden smagen af jul.  Så i denne har vi brugt julens krydderier og wupti så kan du smage julen gennem silden.

At lagen er lavet med juleøl, gør den ikke dårligere

Den vegetariske

Roughsnuff vegetarisk sennepssild

 

I disse tider, da flere og flere bliver vegetarianere er det vigtigt at man har gode alternativer til familiefrokosten. De fleste frokoster startet jo med at silden, og den skal svømme! En rigtig god anledning til en snaps, og rammen er sat for en hyggelig frokost.

Mad er en af de viktigste elementer i julen.

Om julemad

Julen er en højtid hvor vi samler familien og hvor god mad er en vigtig del af ritualet.  Vi glæder os til de gode smage i flere dage.

Øl kan bruges til at skabe bedre smag og en større nuance og dybde.  Prøv selv!

 

Pin It on Pinterest

Share This