Af Jan Erik Ingvaldsen
Øl i Mad – UDSOLGT
Kogebog
Hvad siges til tartØLetter, øl bacon og løgmarmelade, svineskankramen eller nordlysskud?
ISBN: 978-87-93813-00-7
Antal opskrifter
Antal billeder
Visninger på blog
INDHOLD
Se billeder af de fleste opskrifter under
OM ØL
Vi kommer ind på øllets historie, øllets ingredienser, brygprocessen og øltyper.
OM ØL OG/I MAD
Vi giver grundlæggende information om hvordan øl og mad passer sammen, samt tips til hvordan du bedst bruger øl i mad.
TARTØLETTER
Øl beriger smagen i fyldet til tarteletter. De bliver såkaldte tartØLetter. Vi har udarbejdet flere nye opskrifter.
DANSKE KLASSIKERE
Vi har beriget danske klassikere som æbleflæsk, flæskesteg, skipperlabskovs, stegt sild, leverpostej m.fl med øl.
DANSKE KLASSIKERE PÅ NORSK
Vi har fusioneret de klassiske danske smørrebrød med norske ingredienser som rakfisk, klipfisk, ørred, elgkød og renkød. Vi har så fået bl.a Fjeldabernes natmad, Løitenbøf, Nordlysskud.
PØLSER
Øl i pølser er godt. Vi har lavet klassikere, samt kommet med nyt bud på den røde pølse – en såkaldt rød wienerølpølse.
Vi har også marineret grilpølser.
OKSE, SVIN og LAM
Øl egner sig godt sammen med alle kødtyper. Her får du nogle eksempler på hvordan øl beriger disse.
MAD FRA HAVET
Øl kan bruges på mange måder med mad fra havet. Her marinerer, koger og glaserer vi retterne.
SIMREMAD
Det findes ingen simremad som ikke bliver bedre med øl. Se en bred vifte af retter under.
KYLLING
Kylling på dåse er en klassiker. Her får du mange måder at lave den på, samt flere kyllingeretter.
TILBEHØR, SAUCER OG MARINADER
Øl, Bacon og Løgmarmelade og ølfritter er bare nogle af et utal retter under tilbehør.
ØLCITATER
Vi krydrer bogen med flotte ølbilleder og ølcitater.
Ølskribent
Jan Erik
Nordmanden som kom til København og blev bjergtaget af den danske ølkultur. Startet først værtshusbloggen “Gule Gardiner og Klassikere” som har blevet omtalt både i danske og nordiske medier. Har i de senere år fokuseret på siden “Øl, Mad og Folk”, hvor øl i mad har blevet mere og mere i fokus. Det har blevet en lidenskab at udvikle nye måder at bruge den fantastiske ingrediens i maden.
Vil komme med 2 nye ølbøger i 2021
Dette var simpelthen så fantastisk, at det var ingen stjerner å trekke. Tankene, fantasien, planlegningen, innkjøpene, utførelsen, gjestene, den enorme spennvidden i ølutvalget, 10 forskjellige akevitter og rammene gjorde dette til en opplevelse på Noma-nivå (ja, jeg har vært der).
– Pål Rikter om retterne i kapitlet “Danske retter på norsk”
Sådan køber du bogen – UDSOLGT
PRINT ON DEMAND – POD
ØL I MAD
KOGEBOG
I uge 2 vil det komme mulighed for at bestille direkte fra trykkeriet eller via Saxo.
ISBN: 978-87-93813-00-7
Bøger som kommer i 2019
Maj, 2019
Øl, Mad og Folk
– Ruten til den danske mad- og ølkultur
Historien om en roadtrip fra Bornholm til Skagen gennem den danske mad- og ølkultur. Historier fra bryggere, krofattere og andre som kan belyse mad- og ølkulturen i Danmark
.
Efteråret 2019
Arbejdstitel: Fisk og Øl
En kogebog med mad fra havet- De fleste retter med øl i, er kødretter. Dette vil jeg gerne gøre om på, og er i færd med at udvikle retter med fisk og skaldyr, hvor øl beriger retten. En spændende udfordring!
Min blog
Om dansk ølkultur
Irsk Guinnes Pie – En Hjertevarmende Ret,
I dag vil jeg dele en opskrift, der er så hjertevarmende og velsmagende, at den måske får dig til at synge "Oh, Danny Boy" i dit køkken. Vi skal nemlig lave en Guinness Pie! Og inden du spørger: Nej, det er ikke en dessert lavet af øl. Det er faktisk en skøn og solid...
St. Patricks Day Beermosa
Betalt partnerskab med Midtfyns Bryghus St. Patrick's Day er en irsk festdag, der fejres den 17. marts hvert år til ære for St. Patrick, Irlands skytshelgen. Det er en national helligdag i Irland og en fejring af irsk kultur og arv, der også er blevet fejret i andre...
Sprød svineskank med ølsovs – Schweinhaxe
Åh, den sprøde svineskank - findes det noget bedre? Den kødfulde godheds hellige gral! Hvorfor er det så godt, spørger du? Nå, lad mig prøve at forklare det så dine smagsløg vil danse af glæde: For det første handler det om det sprøde ydre. Hvem elsker ikke et godt...
Seneste kommentarer