TEAM ØMF!
Sammen er vi stærke
Vi debatterer, diskuterer, udforsker sammen, da vi har en fælles interesse for dansk ølkultur.
Vi er impulsive livsnydere. Skal vi tage til Gøteborg i dag? Eller skal vi spise på frokostrestaurant?
Vi elsker at udforske øl og madverden og komme med spændende fusionsretter. Vi elsker at udfordre hinanden med ingredienser og opskrifter.
Jan Erik Ingvaldsen
Blogger og kogebogsforfatter
Jan Erik har 20 års erfaring med sociale medier og blogging. Har skrevet bloggen Gule Gardiner og Klassikere.. Bloggen er 360 graders anmeldelse af Værtshuse, og en del informativt materiale om kulturen rundt. Bloggen fortsætter væksten år for år, og bliver stadig oftere refereret til, f.eks i bogen Mens verden venter – samtaler på Københavns værtshuse – udgivet på Gyldendal, samt på den populære blogger Durst på Jyllands Posten. Til bloggen hører også en populær Fanpage på Facebook.
Visitdenmark bruger Jan Erik som ambassadør og blogger. Han har også været guide for store norsk publikationer som Vi Menn og VG.
De senere år har han udviklet dennee blog og udgiver kogebøgerne Øl i Mad og Ølvegetar. Han er en autodidakt kok, som tænker lidt udenfor de sedvanlige rammer.
Charlotte Pour
Ideudvikler og motivator
Charlotte startet som billedkunstner. Nu har Charlotte 20 år i mediebranchen. Stor erfaring indenfor digitale medier, målgrupper, forretningsudvikling og koncepter som har det formål at være tæt på læser.
En fantastisk kok!
SAMARBEIDSPARTNERE
Espetada de Frango – Kyllingespyd på Madeiransk
🍢 Espetada de Frango – Kyllingespyd på Madeiransk Der er noget helt særligt over at grille mad på spyd. Det er enkelt, det er socialt, og det smager fantastisk – især når man gør det på madeiransk manér. Espetada de Frango er en kyllinge-variant af de klassiske...
Grillede Grøntsager à la Madeira
🏝️ Smag af Madeira – direkte fra grillen Grillede grøntsager à la Madeira er en farverig hyldest til det grønne køkken på øens solrige skråninger. Her er det ikke nødvendigt med tunge saucer eller komplicerede teknikker – bare gode råvarer, varme og lidt kærlighed fra...
Cataplana med fisk og skaldyr
🐟 Cataplana med fisk og skaldyr Dejlig fiskegryde med safran fra Madeira 🥾 En belønning efter vandringens slutning Vi havde tilbagelagt dagens sidste skridt på en smuk levadavandring, benene var tunge, og vi var godt brugt – men på den helt rigtige måde. Solen...
Lingua Estufada – da vi mødte den møreste tunge på Madeira
🐂 Lingua Estufada – da vi mødte den møreste tunge på Madeira Det startede med en lille skepsis. På en ferie på Madeira så vi Lingua Estufada på menukortet – braiseret oksetunge i portugisisk stil. Vi tøvede lidt. Tunge kan være vidunderligt, men den kan også være sej...
Milho Frito – Madeiras sprøde majsguld
🌽 Milho Frito – Madeiras sprøde majsguld Første gang vi så Milho Frito på menukortet, var det som tilbehør til den traditionelle Lingua Estufada – en portugisisk simreret med oksetunge. Ærligt talt var vi lidt skeptiske. Friteret majsgrød? Det lød lidt… mærkeligt. Men...
Espetada Madeirense – Grillspyd med Øl på Laurbærgrene
🔥 Espetada Madeirense – En ølmarineret grillklassiker med laurbæraroma Der er noget særligt ved at kombinere ild, røg, kød og urter på en måde, der føles som en hyldest til naturens smage. Espetada Madeirense er netop sådan en ret. En klassiker fra Madeira, hvor store...
Bolo do Caco med øl og sød kartoffel
🥔🍞 Bolo do Caco med øl – Madeiras fladbrød i nordisk forklædning Hvis du nogensinde har sat dig på en café på Madeira og bestilt noget “helt enkelt”, har du måske fået serveret et varmt, blødt brød med smør og hvidløg, der næsten ikke var til at slippe igen. Bolo do...
Sugo d’Anatra – and, øl og italiensk madporno i gryden
🦆🍷 Sugo d’Anatra – når madporno møder andefedt og italiensk kærlighed Der er noget ved en velduftende ragu, der simrer i timevis, som sætter gang i hele kroppen. Det er mad, der nærmest visker til dig. Og når det er and, vi taler om – saftig, langsomt kogt, i selskab...
Southern Citrus Smash – en Ølcocktail
Southern Citrus Smash – Den Perfekte Fordrink til en Southern Boil Når du står over for en stor gryde fyldt med saftige rejer, majskolber og krydrede kartofler i en klassisk Southern Boil, fortjener du en fordrink, der kan matche stemningen. Southern Citrus Smash er...
Brunswick Stew
Brunswick Stew – En Amerikansk Klassiker med Øl og Rester fra Grillen Brunswick Stew er en af de retter, der bringer varme og glæde til bordet. Denne amerikanske gryderet har rødder i både Georgia og Virginia og er en sand klassiker i det sydlige USA. Selvom dens...
Hejsa… I har sådan en Ukeg 3,8 liter fad i kobber til øl.
Kan man hælde alm øl i fra flaske og så stadig bruge den, eller skal det være hjemmelavet øl som skal i den?
Hei
Du kan helle hvilket som helst øl på 🙂
Mvh
JE
Hej
Røde Port har en Brewpub i Roskilde, Algade 53, som ikke er på kortet ….. Røde Port Bistro Bryghus Bottleshop
Vidste ikke helt hvor jeg skal lægge Røde Port, selve bryghuset eller Brewpuben. Men kan endre adressen om ønskelig
Ang egnsretter
Bornholm Sønderjylland Fyn Sjælland Nordjylland …
Øhm der er jo også Midtjylland! En Region men mon ikke de har særlige egnsretter mellem/fra Århus til Ringkøbing – – – eller for mit vedkommende VESTjylland
Hej
Tak for tilbagemelding! Jeg udvider!