HVAD ER FROKOSTRESTAURANTERNES

SIGNATUR-
RETTER?

Vore
favorit-retter:

Findes det noget hyggeligere og bedre end at besøge en dejlig frokostrestaurant?  Få en god dansk frokost skyllet ned med øl og snaps, er vel innebegrebet af hygge?

Når vi skal ud at spise går vi kun på de gode kælderbeværtninger.  Atmosfæren og maden får os i god stemning!  Man bliver simpelthen lykkelig!

Efter vi har frekventeret de forskellige  etablissementer over et par tiår, har vi begyndt at se på hvilken mad vi har lyst på den dagen vi skal ud, og hvor vi kan finde den bedste version af den ret.  Her er vores bud på de forskellige signaturretter.

 

Hvad er de bedste retter du kan bestille på frokostrestaurenterne?

Hvor får du den bedste flæskesteg, roastbeef eller fjordrejer?

Her får du svaret!

 

Vores

Favorit Restauranter

^
Ølsyltede sild

Slotskælderen Gitte Kik
Se vores anmeldelse her

 

^

^
Hjemmeside

Landsfader Stauning havde hver dag en god intention.  Hans kone lavede en madpakke som han skulle have til frokost.  Men fra sit kontor på Christiansborg kunne han se ned på Slotskælderen.  Der havde de jo hans favorit – syltede sild.  Det gode intetion blev kastet overbord og han gik ned for at få sin favorit – og silden skulle jo svømme i en snaps.

Gitte Kik fik madpakken – som hun gav til en hjemløs.  Slotskælderen Gitte Kik serverer fortsat den syltede sild – og den er god.  Som et smørrebrød nummer 2 vil vi gerne anbefale ribbenstegen eller den stegte sild.

Vi har været så heldige at få opskriften på syltede sild fra slotskælderen. Vi har tilsat lidt øl i syltningen og her er vores bud på “Staunings ølkogte syltede sild”

^
Fjordrejer

Tivolihallen
Se vores anmeldelse her

 

^

Når det er sæson for fjordrejer kan man se indehaver Helle på Tivolihallen sidde at pille sine egne fjordrejer i et hjørne af restauranten.  De fleste restauranter køber de færdigpillede, men Helle insisterer på at pille de selv.  Det tror vi er en af hovedgrundene til at de smager himmelsk i Tivolihallen. Helle kan umiddelbart se om en reje er god eller dårlig når hun piller de.  Derfor får du aldrig en dårlig reje hos Helle.

Andre retter vi spiser tit hos Helle er tatar – den er god!

Til jul er må man bare have deres julesild.

^
Det hele med Løiten snaps

Schønnemanns
Se vores anmeldelse her

 

^

 På fjernsyn kan man se mange show om hvordan du skal redde en restaurant. Hovedbudskabet er lave få retter og lav de godt!  Jeg har mistet tællingen over hvor mange retter Schønnemann laver.  Det er langt over 100 – og alle smager fantatisk.  Men er det et svaghedstegn at vi ikke kan finde en som står ud?  Måske – men døm selv.  Alt er hjemmelavet og smager fantastisk

Der hvor de skiller sig ud.  For en som havde en far som var født  i Brænneriroa på Løten, og så traktorene på vej til brænderiet, var det stort at se de havde fadmodnede akkeviter fra Løiten.  Problemet var prisen.  Min hustru mener at hun skal købe sko for det det kostet for de fadmodnede Løiten.  Men der er stor forskel på det materielle, og det åndelige, når en fadmodnet Løiten risler ned ad struben.

^
Ristet røget ål med røræg og purløg

Husmanns Vinstue
Se vores anmeldelse her

^

Røget Ål er blevet en af mine favoritspise. Det troede jeg aldrig at jeg skulle sige, men det er det.  Så kommer man ind på Husmanns, og så tager de ålen til et nyt niveau.  Deres ristede røgede ål med røræg og purløg er sublim nydelse.  Mange har prøvet at kopiere, man ingen har haft succes.

Som ret nummer 2 kunne man jo tage den stegte sild, hvor du får forskellige 2 eddike, og til afslutning – den fantastiske gammelost.

Skulle man være rigtigt sulten kan man jo prøve deres herrefrokost med 12 retter.

 

Galleri

Se hvad de også kan tilbyde

Flere

FAVORITTER

^
Flæskesteg

Cafe Lindevang

^

Når du har overskud som Cafe Lindevang – så skriver du – byens “DÅRLIGSTE madsted.  Da ved godt hvad du kan.  Første gang jeg var her – havde jeg en norsk kammerat med. Vi bestilte flæskesteg.  Den var god – men min ven spiste ikke sværen.  Jeg spurgte – hvorfor?  Den spiser vi aldrig.  Jeg spørger – har du smagt? Nej – prøv siger jeg!

Når han så smager den gyldne, sprøde, salte grisehud – så får jeg gåsehud. Han havde aldrigt smagt noget bedre – og de seneste 20 år når han kommer på besøg  – vil han kun have flæskesteg.

Bestil lang tid i forvejen om du vil på Lindevvang.

^
Røget kartoffelmad

M.G Petersens Familiehave
Se vor anmeldelse her

^

Danmarks hyggeligste familiehave har sin egen rygeovn. Det gavner kartoflerne som bliver kæret for og får en dejlig letryget smag.  Samtidig får men lidt svin serveret i tynde stegede skiver (bacon).  Det hele samler sig til en fantastisk ret

Vil du have mere svin – har de også fantastisk flæsk ad libitum

Då har de sommerhygge, sommerhygge og mere sommerhygge.

 

^
Hellefisk
^

Hellefisk er den bedste fisk. Punktum  Danskere forstår ikke helt hvilken delikatesse som svømmer rundt den danske kyst. Denne fantastiske ret kan tilberedes på utallige måder – men vi får den kun som røget her nede.  I min palette er røget hellefisk 10 gange bedre en den røde variant.  Nede på 1733 serverer de denne unikke fisk med et dajligt pocheret æg.  Fantastisk.

Andre retter kan jo være tartelleterne og kalvesylte til jul er heller ikke at foragte.

^
Fiskefilet

Christianshavns Færgecafe
Se vores anmeldelse

^

Christianhavns Færgecafe er en af de nyere frokostrestauranter som hurtig har blevet en klassiker.  Lokalet er indbydende rustikt, betjeningen er sjov og maden er god.  De har en hel egen kaptejn menu af  hjemmelavede snaps.  Det kan jo kun blive godt 🙂

Men vi har oplevet at får fejl retter, og det er ikke så fedt når man har bestilt bord indenfor og får det udendørs på båden. 

Maden er god  og man bliver aldrig skuffet.   Min hustru har altidt godt kunne lide den smørstegte fiskefileten med remoulade  – den er fantastisk

Undertegnede synes at kartoffelmad med  kyllingeskind er godt 🙂

Galleri

FLERE FRISTELSER!

Der endnu flere

Favoritter!

^
Saltstegte sild

Restaurant Kronborg
Se vores anmeldelse

^

Saltstegte sild er en af mine favoritretter, og den mest populære opskrift på disse sider. Denne Bornholmske egnsret er fantastisk.

Vil du bare have et fantastisk måltid? Hvor det er 100% smagfuld ret hvor øl og snaps ikke kan undgåes?  Saltstegte sild er svaret.

Eller du kæmper lidt med de bankende tømmermænd fra gårsdagen og dine venner inviterer dig ud? Saltstegte sild er svaret.

Når du ikke kan komme til Bornholm – lad Bornholm komme til dig, Det gør du på Restaurant Kronborg.

Kronborg er relativ ny blandt Københavns frokostrestauranter, men har hurtigt placeret sig i topskiktet.  Det er bare at starte på toppen af spisesedlen.

^
Sardiner
^

Sardiner eller andre små fisk har aldrig været min kop te – MEN min hustru elsker det.  Vi kommer tilbage til Told & Snaps kun for at få denne ret. 

Der er kvalitetssardiner og hele retten er bare perfekt siger min dejlige kone.  ‘

Jeg elsker ellers flæskesteg.  Her nede har de givet helet Cæsars laurbærkrans i sværen

Hvis du skal i Nyhavn, vil  jeg gå for smørrebrød i Told& Snaps, for så en udepilsner langs kanalen senere.

^
Røget ål

Kanalcafeen
Se vor anmeldelse

 

^

Jeg har et lidt ambivalent forhold til Kanalkafeen.  Nede i kælderbeværtningen er det superhyggelig. Alle de rigtige ting, men måske lidt for rigtigt? Og trangt, men så kommer man i kontakt med de andre glade frokostgæster.  Niveauet på maden er også varierende, hvis man sammenligner med frokostrestaurenterne de på toppen af listen.  Bundniveauet er lavere, man når de rammer toppen – er de helt der oppe i skyerne.  Og der er de med den røgede ål. Den er fantastisk!

Det med at det er trangt og man sidder tæt på naboen er kun irriterende i starten.  Når silden har fået svømme i lidt snaps – bliver der oprettet kontakt mellem bordene, og vi har fået venner på denne måde.

 

^
Æg og rejer

CAFE GL TORV

^

”Hvad gør vi nu, lille du”, sagde jeg til ”Kvinde min”.  Vi fandt ud at vi ville gøre det vi bedst kan lide, nemlig gå ut å spise en dansk frokost. Cafe Gammel Torv var stedet Kim Larsen og Gasolin havde sine generalforsamlinger.   Hvorfor ikke gå i Kims fotspor?  Det er også Piet Heins, Anker Jørgensen og Poul Schlüter favoritsted.

Æg og rejemaden er den bedste som min hustru har smagt.   Udover dette kan vi også anbefale roastbeefen som er skåret som carpaccio, eller andesylte til jul.

 

Galleri

SeR DET IKKE GODT UD?

Hvad skete

TIL SIDST?

^
Potkäse

Pilekælderen
Se vor anmeldelse

^

Kan det være godt da?  Gamle ostrester fra de riges bord, revet og lægges på et glas.  Over det hælder man resterne af portvin og rom, lar det lagre over tid.  Når det har lagret længe nok, serveres det på rugkiks med syltede kvæder og valnødder.

JA – det er godt.  Det dufter bare “lidt” – nogle vil si at det stinker.  Derfor spørger den hyggelige tjener, om han kan fjerne “kæsen” når vi har forsynt os.  

Prøv den!

^
Roastbeef

Cafe Fremtiden
Se vor anmeldelse

^

Dagen derpå og du er sulten?  Kød og æg?  Cafe Fremtiden er svaret!   Vi kom ind og gik igennem menuen?  Spørgsmålet er ofte om man skal bestille 2 eller 3 smørrebrød.  Bestiller du roastbeef her, er det næsten nok i et.  I USA når man bestiller sandwich – får man often et bjerg af kød når man bestiller roastbeef sandwich.  På Cafe Fremtiden har man lært af de bedste.  Du får et bjerg af roastbeef med ikke bare et, men 2 spejlæg på.  Men det vigtigste – det smager godt!

^
Røget lammekølle med røræg

Cafe Petersborg

 

^

Det findes ikke så meget lammepålæg på frokostrestauranter – undtaget er det fantastiske røgede lammelår på Cafe Petersborg.  Første gang vi smagede på det, blev vi bare målløse. det var bare så godt. Røræg var bare så godt til.

Det er også hyggeligt nede i kælderen med de lave lofte, men det er lidt som Kanalcafeen.  Topniveauet er højt – men det er lidt lavt på bundniveauet.  Lidt som en bjerg og dalbane.  Men det er hyggeligt og prøv lammekødet!

Flere restauranter og retter hvor du kan få god frokost

Vil du have en god frokost er det et meget godt udvalg af restauranter du kan prøve.  Det er variationer i service og mad – men du får næsten altid en god oplevelse!

Se alle vore anmeldelser her.

Grøften i Tivoli

Et must når man er i Tivoli. Undertegnede tager signaturretten Skibberlabskovs

Restaurant Kompasset

Nederst i Nyhavn ligger denne gode restauranten som serverer smørrebrød på fancy vis.

Bryggeri Skovlyst

Ude i Hareskoven ligger denne brygrestaurant med rigtig gode smørrebrød.  Jeg ville sagt at deres Hellefisk var en signaturret.  Men da de skifter menu hveranden måned, var det en anden ret jeg måtte prøve for, da jeg kom tilbage for mere.

PEDER OXE

På Gråbrødre Torv ligger denne favoritten for mange nordmænd som kommer til byen.

SANKT-PEDER

Ude i Hellerup ligge “den hellige” som vi bare kalder den.  Hyggelig atmosfære og god mad i lokale omgivelser

AAMANNs

Vi har desværre aldrig kommet hit – sidst pga af nedlukningen.  Vi glæder os til at prøve Aamanns anerkendte smørrebrød

Se andre øl og madoplevelser

PARIS – KOmmer

OSLO – KOMMER

LONDON – KOMMER

Stederne vil blive opdateret