Af Jan Erik Ingvaldsen
Ølvegetar
Er du en vegetar, har en vegetar i familien eller har lyst på kødfrie dage? Da er denne bogen noget for dig!
Vi fik selv en vegetar i familien, og første tanke var, Hjælp, hvad gør vi? Først købte vi industrielt vegetarkød, og lavede det sammen med det grønne vi kunne finde. Hun var taknemlig, og alle var glade. Giv en vegetar en salat, så er alle glade, eller hvad? Hmmm, skulle vi gøre lidt mere? Måske hvis vi lavede en ret, som var lignende den vi andre spiste. Ville ikke det være lidt mere inkluderende og hyggeligt?
978-87-973468-0-8

Ølkok og ølskribent
Jan-Erik
JAN-ERIK INGVALDSEN er en anerkendt blogger indenfor dansk øl- og madkultur
Bloggen Øl, Mad og Folk har mange artikler , sjove fakta om øl, opskrifter med egnsretter og retter med øl i.
Gule Gardiner og Klassikere er bloggen om værtshuse, og får ofte omtale i nationale og internationale media.
Jan-Erik har en brændende passion for øl og mad, og er en autodidakt kok, som udgav ”Øl i Mad” i 2018.
Min rejse mod at skrive en vegetarbog
Bogen stadfæster at øl som ingrediens er det bedste, der er sket for vegetarisk madlavning siden hvidløg
– Anna Skytte-Rasmussen
Det er en super bog med fantastiske opskrifter, sindssyg original!
– Simone Høybye og Nima Pour
Jan Erik viste mig, at hvor forskellige (mad)vaner for nogen er et konfliktpunkt, var det for ham en mulighed for at lære, at lære fra sig og for at bygge bro mellem mennesker ved hjælp af noget vi alle elsker, nemlig måltidet.
– Anna Skytte-Rasmussen
Antal opskrifter
Antal billeder
Visninger på blog
INDHOLD
Se også min side om ølvegetar for at se nogle af opskrifterne
Tips og Tricks
Hvilket udstyr og ingredienser skal du have for hånden?
Hvordan få de gode smage frem!
Fyld din vegetarmad med smag og fylde!
Hvordan lave “fisk”, “kylling” og “kød”
Du kan lure dig selv og dine venner! Det ser og smager fantastisk!
OM ØL
Vi kommer ind på øllets historie, øllets ingredienser, brygprocessen og øltyper.
OM ØL OG/I MAD
Vi giver grundlæggende information om hvordan øl og mad passer sammen, samt tips til hvordan du bedst bruger øl i mad.
Forretter og Snacks
Smukke og smagfulde forretter og snacks
TARTØLETTER
Øl beriger smagen i fyldet til tarteletter. De bliver såkaldte tartØLetter. Vi har udarbejdet flere nye opskrifter.
SMØRREBRØD
Dejligs klassiske smørrebrød med “sild”, “fiskefilet”, “laks” og svampe.
Supper
Dejlige smagfulde supper for kolde vinterdage, og varme sommerdage.
GRYDERETTER
Øl i simreretter giver dybde og smag. Her er nogle gryderetter som er smagfulde, specielt en skipperlabskovs.
Hovedretter
Stor variation af retter fra Veg Wellington, “Lammekrone”, Ramen til smagfuld “kyllingesandwich”
Grillmad
Grillmad er godt, vegetarmad er også grillmad. Pølser, grillet tofu, kålrabi og blomkål. Fantastisk godt!
Vegetar julefrokost
Her får du både “sild”, “fiskefilet”, “rullepølse”, “pressesylte”, “æbleflæsk” og “and”
Tilbehør
De mest fantastisk sideretter som går til den bedste mad.
TILBEHØR, SAUCER OG MARINADER
De gode til det hele
ØLCITATER
Vi krydrer bogen med flotte ølbilleder og ølcitater.
Min blog
Om dansk ølkultur
Irsk Guinnes Pie – En Hjertevarmende Ret,
I dag vil jeg dele en opskrift, der er så hjertevarmende og velsmagende, at den måske får dig til at synge "Oh, Danny Boy" i dit køkken. Vi skal nemlig lave en Guinness Pie! Og inden du spørger: Nej, det er ikke en dessert lavet af øl. Det er faktisk en skøn og solid...
St. Patricks Day Beermosa
Betalt partnerskab med Midtfyns Bryghus St. Patrick's Day er en irsk festdag, der fejres den 17. marts hvert år til ære for St. Patrick, Irlands skytshelgen. Det er en national helligdag i Irland og en fejring af irsk kultur og arv, der også er blevet fejret i andre...
Sprød svineskank med ølsovs – Schweinhaxe
Åh, den sprøde svineskank - findes det noget bedre? Den kødfulde godheds hellige gral! Hvorfor er det så godt, spørger du? Nå, lad mig prøve at forklare det så dine smagsløg vil danse af glæde: For det første handler det om det sprøde ydre. Hvem elsker ikke et godt...
Book en øl/madsmagning
jan-erik@ølogfolk.dk
Spørgsmål?
jan-erik@ølogfolk.dk
Kontakt forfatteren
jan-erik@ølogfolk.dk