Danske Klassikere på Norsk

 

Kan man fusionere det bedste fra dansk madtradition med de unikke norske madvarer?

Det har vi udforsket hvor vi har gjort Stjerneskud over til Nordlysskud, Pariserbøf til Løitebøf, Dyrlegens Natmad til Fjeldabernes Natmad osv.  Her har vi skiftet ud de danske ingredienser med klipfisk, ørret, bacalao, rakfisk, elg, fenalår og rensdyr m.m. Se mulighederne under

 

Historien

Hvorfor Danske Klassikere
På Norsk?

Min hustru og jeg har med stor glæde udforsket de danske egnsretter.  Vi har 1-2 gange i året inviteret venner og familie på de gamle danske retter. Man forstår hurtig hvorfor nogle retter har forsvundet fra spisekortet, mens andre smager helt fantastisk,

En dag fik vi en ide til et alternativ.  Hvad med at fusionere de klassiske Danske retter med de Norske ingredienser.  Norge var tyndt befolket og et fattigt land, men fyldt med naturens bedste råvarer.   Dette har ført til man var innovative til å bruge og ikke mindst opbevare råvarer.  Det har givet os tørrede, saltede og fermenterede råvarer som er unikke for Norge.  Vi har prøvet at bruge nogle af disse i de danske klassikere. og det blev en hit!

Byg din egen menu

Menuen bliver lavet helt efter dine ønsker.  Du kan få alle retter som en tasting menu – altså med små smørrebrød.  Eller du kan  vælge 2-3 som passer til dig og dine gæster.

Det er også muligt at få de danske klassikere, med den fusionerede norske på samme tallerken.  Så f.eks får du både et Stjerneskud og Nordlysskud.  Da kan dere sammenligne de forskellige retter.

Til maden kan vi servere de øl som passer til rettene.  Det kan være fra Danske bryggerier – men også fra Norske bryggerier, eller en kombination af begge.

De bedste ingredienser

Danske klassikere på Norsk

Smørrebrødseddel

Rakfisk med rygeostcreme

IPA Marineret rakfisk med rygeostcreme med ølmarinerede rødløg, agurktern og purløg serveret på rugbrødsnacks

(Original – Laks med rygeostcreme)

Nordlysskud

Ølmarineret grillet klipfisk, enebærrøget ørred, rejer, blendet bacalao, grøn asparges og citron serveret på ristet franskbrød

(Original – Stjerneskud)

Tartøletter

Ølmarineret klipfisk, stuede grøntsager og ristet spegeskinke

Rensdyrskav, myseost, enebær, timian, mørkt øl og Creme Fraiche.

(Original – Tarteletter)

Fjeldabernes Natmad

Lammeleverpostej, fenalår, ølsky, røde løg og karse serveret på flatbrød

(Original – Dyrlegens Natmad)

Løitensbøf

Elgbøf, ølsyltede enebær, pocheret æggeblomme og Løitenakvavit marinerede tyttebær serveret på franskbrød

(Original – Pariserbøf)

Gammelost

Norsk gammelost, myseost og blåbærgele serveret på rugbrød

(Original – Gammelost)

HVAD FOLK SIGER

“En stor kulinarisk oplevelse”

“Dette var simpelthen så fantastisk, at det var ingen stjerner å trekke. Tankene, fantasien, planlegningen, innkjøpene, utførelsen, gjestene, den enorme spennvidden i ølutvalget, 10 forskjellige akevitter og rammene gjorde dette til en opplevelse på Noma-nivå (ja, jeg har vært der).”

Pål Rikter

RAKFISK MED RYGEOSTCREME

Rakfisk er en fermenteret og lagret ørred.  En sand delikatesse, som spises primært til jul. Laks med rygeostcreme er en klassiker når det gælder sommersmørrebrød.  Her har vi fusioneret rettene. Vi har marineret Rakfisken i IPA og det fungerer fantastisk med rygeostcremen.  Den serveres med ølsyltede rødløg, agurktern og purløg på rugbrødssnacks

NORDLYSSKUD

Klipfisk var Norges største eksportvare før olien.  Det er den største delikatesse i mange af de sydlige lande.

I vor version af Stjerneskud ølmarinerer vi og griller klipfisken. du får enebærrøget ørred, rejer, blendet bacalao, grøn asparges og citron serveret på ristet franskbrød

 

TartØLetter

Det gik langt tid her i Danmark før jeg fik øjnerne op for de geniale tarteletter.  Øl er skabt til at forbedre smagen i tarteletter.  Her har vi lavet 2 forskellige:

Ølmarineret klipfisk, stuede grøntsager og ristet spegeskinke

Rensdyrskav, myseost, enebær, timian, mørkt øl og Creme Fraiche.

 

Fjeldabernes Natmad

Dyrlegens natmad har vært en af favoritterne når vi har besøg fra Norge.  Har har vi lavet en version af hjemmelavet lammeleverpostej, fenalår, ølsky, røde løg og karse serveret på flatbrød

Løitensbøf

Skovenes konge elgen har et godt og magert kød.  Vi valgte at putte elgkød i pariserbøffen.  Da Elgen blev skudt tæt på Løten, hvor min far kommer fra var navnet klart.

Du får en Elgbøf, ølsyltede enebær, pocheret æggeblomme og Løitenakvavit marinerede tyttebær serveret på franskbrød

Gammelost

Norsk gammelost, myseost og blåbærgele serveret på rugbrød

Vi kan komme ud til dig eller I kan komme ud på Teglholmen

Bed om et menuforslag

Få et skræddersyd forslag til menu og ølsmagning.  Hvad er dine ønsker?  Lad os tage en samtale!