7 retters frokost og ølsmagning
Du kan vinde en 7 retters frokost med ølsmagning med matchende øl fra de deltagende bryggerier.
Det kan være 5 – 8 gæster og 2 fra os.
Den vil arrangeres med havudsigt på Teglholmen i København.
Maden
En original Øl-i-mad frokostmenu
Menuen vil bestå af minimum 7 retter til frokost. Alle retter vil have øl som en ingrediens.
Vi vil prøve at vise forskellige teknikker hvor man kan bruge øl i maden og samtidig fortælle om hvordan man bedst bruger øl når du laver mad.
Det kan være retter fra de 2 kogebøger jeg har udgivet- Øl i Mad. Ølvegetar eller den kommende grillbogen.
Under er et forslag til en menu – men vi kan i fælleskab prøve at finde den bedste menu for vinderen.
HVAD SIDSTE ÅRS VINDER SIGER:
“Ved bordet fik vi den ene lækre frokostret, tilberedt med øl, efter den anden. Man kan tydeligt mærke at der er lagt kærlighed i hvert enkelt stykke mad
Vi var alle meget forbløffet over den lækre sildemad, som man ved første bid var overbevist om indeholder rigtig sild, men det gør den ikke – det er vegetarsild med Aubergine”
Ronnie Efland – vinder hovedpræmie julekalender 2020
De bedste ingredienser
Forslag til Menu
Dette er bare et forslag – vi finder frem til dine ønsker i fælleskab.
Smørrebrødseddel
Saltstegte Sild fra Bornholm
Denne fantastisk velsmagende egnsret fra Bornholm, serveret med stegte løg, sennep og rødbeder
Staunings ølsyltede sild
Thorvald Stauning spiste hver dag sin syltede sild på Slotkælderen Gitte Kik. Vi har fået opskriften og lagt til lidt øl i syltningen.
Klipfisk Tartølet
Ølmarineret klipfisk, stuede grøntsager og ristet spegeskinke
Brisler TartØLet
Danmark originale tartØLet med kalvebrisler.
Druknet æbleflæsk
Denne fynske egnsret som bruges mest til julen – bliver bare bedre og sprødere af at blive druknet i øl.
Roastbeef med bernaise og ølsticks
Dejlig rød roastbeef i tykke skiver med bernaise sauce og ølsticks
Beerbrandymisu
Tiramisu på steroider med stout og brandy