Fantastisk fusion mellem dansk traditionel frokostrestaurant og moderne ølbar. Vi håber at Taphouse og Tivolihallen fortsætter samarbejdet. Vi vil blive faste gæster.
Spændende! På Facebook ser man en post om at Tivolihallen og Taphouse går sammen for at lave den ultimative smørrebrødsoplevelse. Tivolihallen er en af de bedste frokostrestauranter og Taphouse en af de bedste ølbarer, med sine 61 spændende haner. Det kan vel kun blive godt? Eller går det som det ofte går når man har gode hensigter; det passer godt hvor for sig, men bliver lidt kitschet og overgjort sammen? Vi tager chancen og bestiller en menu.
Der er med en god portion skepsis vi nærmer os Taphouse. Vi elsker at gå ned i den gamle kælderbeværtning, som Tivolihallen er. Den gode stemning summer mod os, når vi kommer ned dit. Men på den anden side, vi går ofte på Taphouse, som har klart at skabe sin egen positive stemning. Nu bliver spørgsmålet, kan man kun gå ned trapperne til i en god gammel kælderbeværtning for at få en god frokostoplevelse? Eller er det muligt at gå op trapperne til en moderne ølbar for at opleve det samme?
Vi bliver venligt modtaget og anvist et privat bord, lidt væk fra de som kun nyder øl. Det er hyggeligt og rustikt, og specielt de gamle jernbanesveller giver en speciel charme. Over højtalerne strømmer det musik. Det oplever man ikke på frokoststeder, hvor det er stemningen af glade mennesker som summer i ørene. Her på Taphouse passer det godt med musik, specielt når det er gode gamle danske klassikere af C.V Jørgensen og Gasolin som kæler ørene når man læsker ganen.
Menuvalget var 3 smørrebrød med en øl parret til. Man kunne vælge mellem 2 menuer med 2 smørrebrød eller 2 menuer med 3 smørrebrød. Alle med en enkelt øl til. Dette er ofte et hårdt valg på frokostrestauranter, da det kan variere meget på størrelser og hvor højt belagte de er. Det stod at de var lidt mindre end de er på Tivolihallen, så vi gik ”all in” for 3 smørrebrød hver.
Det første som kommer, er den røgede ål. Fantastisk, som vanlig fra Tivolihallen. Men det er her det unikke sker. Tjeneren begynder at fortælle om øllen de har valgt til ålen. De har valgt Ylir Julebryg fra Ægir bryggeri i Norge. Denne krydderøl vil hjælpe at skære gennem og komplementere den fede ålesmag. Lad os nu se…..
Ålen smager himmelsk. Stor portion, uden unødvendig pynt, bare tilbehør som fremhæver smagen. Øllet er mesterlig parret. Symbiosen af ålen og øllet er perfekt. Læg til C. V Jørgensen i øret, og det bliver ikke bedre. Kender du følelsen af at blive positivt overrasket og humøret stiger et hak eller to?
Næste ret er en klassiker. Rullepølse. Vi får vide at den er ret pebret, så øllen matcher dette. Igen får vi en informativ begrundelse for parringen af mad og øl. Øllet er E.C Dahls pepra saison. Igen er det norsk øl, men vi får vide at det var en dansk brygger som startet E.C.Dahl.
Igen er portionen gedigen. Jeg er ikke så vild med peber, men rullepølsen, blandet med den hjemmelavede sky og løg er fantastisk. Parret med E.C Dahl og Kim Larsen i øret, så er det uden tvivl den bedste rullepølse jeg har smagt. Da vi er ret interesseret i egnsretter og danske madtraditioner, går vi i gang med at planlægge vores opskrift på rullepølse.
Tjeneren er meget opmærksom og venlig. Da portionerne har været i god størrelse, undrer hun om vi vil vente lidt med den 3. smørrebrød. Det gør vi, for det er dette smørrebrød vi har ventet på med størst forventning. Vi lader den danske musik lege i vore øre, nyder stemningen og slapper af.
Det 3. smørrebrød er tatar. Jeg er ret ny til tatar men Charlotte har en lang tatarhistorie. Denne er af topklasse, hvor det førsteklasses oksekød er skrabet og ikke hakket. Den er perfekt. Parringen her er Angry Hops fra Beer Here. Det hele går op i en højere enhed.
Nu når maven er godt fyldt op er den fordel at man sidder på en Ølbar. Her kan man nemlig få flydende dessert. Den fylder ikke op maven på samme måde, som de mere faste desserter. Øldesserten siver bare ind mellem den anden mad. Derfor bliver det plads til både en Kringly Kris Norwegian Juleporter fra Lervig og X-mas Porter 2016 Fra til Via fra Mikkeler. Dejlig finale på et fantastisk måltid.
Hvad bliver så dommen. Dagen før da vi skulle sætte kriterier for karakterer, blev vi enige om at topkarakteren 6 ømf’er kun skulle bruges meget sjælden. Måske kun til 3-4 restauranter. Vi havde aldrig troet at fusionen mellem Taphouse og Tivolihallen skulle komme op på dette. Men maden, øllet og stemningen var bare fantastisk. Det er den bedste parring af Mad og Øl vi har smagt. Selv ikke på Mikkelers restaurant, Øl og Brød har vi fået denne gode parring. Udover dette kommer den utrolig venlige og informative tjener.
Vi håber dette er et eksperiment som kommer til at blive et fast indslag på Taphouse. Da kommer vi 100% tilbage
- Hjemmelavet mad 100%
- Præsentation af mad 100%
%
Øludvalg
- Hyggestemning 95%
- Portionsstørrelse 100%
- Personale og service 100%
%
Seneste kommentarer