På et sildebord op mod jul, skal det være en julesild – eller juleølsild.

Jeg kan god lide at bruge udøllede spegesild i mange silderetter og den passer meget godt her. Denne gang bruger jeg juleøl til udøllingen. Når jeg udøller, skifter jeg væsken efter 12 timer. Er et en meget smagrig øl, skifter jeg nogle gange til vand – men som regel med ny øl.

Denne sild får julekrydderierne og det bliver en god sild!

Til denne sild drikker jeg en juleøl. Se hvordan øl og mad passer sammen her:

JuleØlsild

På et sildebord op mod jul, skal det være en julesild - eller juleølsild.
0 fra 0 stemmer
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 21 min
Ret Frokostret
Køkken Dansk, Jul, Påske
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 6 stk Sildefileter jeg brugte spegesild - men du kan bruge gammeldags modnede
  • 3 stk Løg i skiver
  • 1 bundt dild
  • 1 stk kanelstang
  • 2-3 stk allehåndebær eller 2 tsk allehåndepulver
  • 1 spsk sennepsfrø eller 2 tsk sennepspulver
  • 1 stk Laurbærblad
  • 3 dl Lagereddike
  • 3 dl juleøl
  • 1,5 dl rørsukker det tilsvare ca 125 g< Smag til så du får den rette sødme

Sådan gør du
 

  • Spegesildfileterne skal udølles i et døgn. Skift gerne øl eller til vand efter 12 timer Jeg lod den selvfølgelig udølle i juleøl.
  • Løgene skæres i skiver. Læg fileterne og løg i en skål sammen med hakket dild
  • Kog en lage af allehånde, kanelstang, sennepskorn, peber, eddike og juleøl. Lad lagen simre i ca 10 minutter Lad lagen køle af, og hæld den kolde lage over silden - og lad den trække minimum 2-3 timer eller til næste dag
  • Server på rugbrød med alt det gode til!
Keyword Fisk, Julemad, Madretter med øl, Sild
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var