Menuen, ja.  Vi er vel af dem som bedst kan lide de gamle klassiske frokostklassikere. De finder du ikke her. Mange gange skal man opfinde noget nyt, bare for det skal være nyt virker det som.  Men ikke her. De har kommet op med nogle spændende retter med respekt for historien og traditioner.  Retterne tager også inspiration fra Carls historie og musikværker.

Øl, Mad og Folk

 

 

Lige rundt hjørnet fra Nyhavn, i huset hvor komponisten Carl Nielsen boede, har det kommet en ny frokostrestaurant. Den stod højt på vores ”ønskebesøgsliste”, da den havde fået strålende anmeldelser. Desværre lukket Danmark ned, før vi fik prøvet den sidste år.  Men nu er den åben, og vi glæder oss til prøve den af!

Bygningen er fra 1716, og vi glæder os til at føle på historien når vi går ind, og op ad trappen.  Der er lyst og hyggeligt med dejlige brede og rustikke træbrædder i gulvet. Vi bliver ønsket velkommen af ejer Lis, som virkelig brænder for sit hjertebarn – restauranten.  Hun taler med varme og entusiasme om historien og hvad som er på menuen.

Torskeskind

Røget laks med Tamagoyaki, peberrod og Rossini kaviar

Æg & Rejer - Håndpillede rejer, bakskuld og pocherede æg

Maskerade - kartofler, fedtegrever og purløg

 

 

 

 

Sylte - brissel, trøffel og karse

 

 

 

 

Solen er så rød mor - tatar, sennep, blomme og rødbedesaft

 

 

 

 

Menuen, ja.  Vi er vel af dem som bedst kan lide de gamle klassiske frokostklassikere. De finder du ikke her. Mange gange skal man opfinde noget nyt, bare for det skal være nyt virker det som.  Men ikke her. De har kommet op med nogle spændende retter med respekt for historien og traditioner.  Retterne tager også inspiration fra Carls historie og musikværker. Menuen er ikke så stor, men det er ingen problemer at finde retter man bliver mæt af.

Vi starter med en appetizer vi ikke har bestilt, sprødt torskeskind med lidt mayo.  Det ser næsten ud som en lille østers. God start!  Fruen har valgt laksen og jeg rejemaden.  Den fantastisk laks er serveret på en japansk omelet.

Jeg var en anelse sulten efter 2 smørrebrød så jeg gik efter signaturretten ”Solen er så rød mor” – opkaldt efter Nielsens sang.  Det er en tatar med rød æggeblomme.  En af de bedste tatarer jeg har fået!

Øludvalget er sådan midt på træet.  Fadøl fra Carlsberg, en Carl Nielsen øl fra Alefarm og en del flaskeøl fra Krenkerup.

Vi var meget fornøjede da vi gik derfra.  Det er et sted vi absolut vil komme tilbage til!  Prøv det!

 

5 ømf

Se menuen her

 

  • Hjemmelavet mad 100% 100%
  • Præsentation af mad 98% 98%

%

Øludvalg

  • Hyggestemning 75% 75%
  • Portionsstørrelse 90% 90%
  • Personale og service 95% 95%

%

Velsmagende

Se vores guide til flere af Københavns frokostrestauranter her