En dejlig blodrød tatar ser da altid indbydende ud? Det gør også denne rødbede tataren. Men udseende er ikke alt -den skal også smage godt! Intet problem – det gør den. Rødbedetataren er smagfuld, Avocadoen komplimenterer og balancerer den.

Man kan selvfølgelig bruge en rigtigt æggeblomme, men mangoblommen smager og ser godt ud!

Jeg drikker en dejlig brown ale til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Her er nogle brown ale.
Svaneke Brown Ale
Fanø Vadehav
Funky Santa fra Midtfyns Bryghus



Rødbedetartar

Smagfuld og farverig vegetar tatar
5 fra 5 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Frokostret
Køkken Dansk, vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Tatar

  • 350 g rødbeder skåret i små tern
  • 1 spsk citronsaft fra frisk citron
  • 2 spsk IPA
  • 1 spsk kapers finhakket
  • 1 spsk purløg finhakket
  • 2 tsk cornichoner finhakket
  • 1 tsk citronskal finhakket
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk Persille finhakket
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Avacado sauce

  • 1 stk avocado lille og modig
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk cream fresh 38%

Anretning

  • 1 stk mango
  • 1 stk rugbrød

Sådan gør du
 

For tatar

  • Tænd ovnen til 180°C
  • Skræl rødbederne og skær dem i små tern. Vend dem med olie og krydr med salt. Bag dem i 20 min ved 180°C.
  • I en mellemstor skål blander du alle ingredienserne og mix godt sammen med en ske, Alt skal blandes godt ind
  • Brug en høj bagering eller andet. Læg en rugbrødsskive i bund og stik den ud og læg i bunden af formen. Fyld på med tatar med ske og præs godt sammen. Løft af ringen og gentag til du har fire tallerkner.

Avacadosauce

  • Bland alle ingredienser i en blender og brug "pulse" funktionen til den er en lind blanding

Anret

  • På toppen af tatar placerer du en kugle af moden mango - det ser ud som en æggeblomme. Placer sovsen rundt. Har du mere purløg eller kapers kan du drysse disse på toppen af tataren.
Keyword Madretter med øl, Vegetar
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var