En dejlig blodrød tatar ser da altid indbydende ud? Det gør også denne rødbede tataren. Men udseende er ikke alt -den skal også smage godt! Intet problem – det gør den. Rødbedetataren er smagfuld, Avocadoen komplimenterer og balancerer den.
Man kan selvfølgelig bruge en rigtigt æggeblomme, men mangoblommen smager og ser godt ud!
Jeg drikker en dejlig brown ale til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Her er nogle brown ale.
Svaneke Brown Ale
Fanø Vadehav
Funky Santa fra Midtfyns Bryghus
Rødbedetartar
Ingredienser
Tatar
- 350 g rødbeder skåret i små tern
- 1 spsk citronsaft fra frisk citron
- 2 spsk IPA
- 1 spsk kapers finhakket
- 1 spsk purløg finhakket
- 2 tsk cornichoner finhakket
- 1 tsk citronskal finhakket
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk Persille finhakket
- Olivenolie
- Salt og peber
Avacado sauce
- 1 stk avocado lille og modig
- 1 tsk honning
- 1 spsk cream fresh 38%
Anretning
- 1 stk mango
- 1 stk rugbrød
Sådan gør du
For tatar
- Tænd ovnen til 180°C
- Skræl rødbederne og skær dem i små tern. Vend dem med olie og krydr med salt. Bag dem i 20 min ved 180°C.
- I en mellemstor skål blander du alle ingredienserne og mix godt sammen med en ske, Alt skal blandes godt ind
- Brug en høj bagering eller andet. Læg en rugbrødsskive i bund og stik den ud og læg i bunden af formen. Fyld på med tatar med ske og præs godt sammen. Løft af ringen og gentag til du har fire tallerkner.
Avacadosauce
- Bland alle ingredienser i en blender og brug "pulse" funktionen til den er en lind blanding
Anret
- På toppen af tatar placerer du en kugle af moden mango - det ser ud som en æggeblomme. Placer sovsen rundt. Har du mere purløg eller kapers kan du drysse disse på toppen af tataren.
Spændende