Portugisiske sardiner med rødløg, purløg og æggeblomme er det man kalde signaturretten til Told og Snaps.

Øl, Mad og Folk

Tæt på Nyhavn ligger den klassiske kælderbeværtning Told & Snaps.  Ofte kåret som en af de bedre frokostbeværtninger i København. Vi går forventningsfulde ned trappen for at se om det stemmer.

Der nede møder en god autentisk stemning, indretningen er så skønt det kan være i en kælderbeværtning.  Det er ”no bullshit” som en af os anmeldere sagde. Ikke overpyntet.  Der er borde med hvide duge, flotte høje brune paneler, gamle billeder med guldrammer.  Det er en god stil.

Hvad med maden?  Vi startet med Portugisiske sardiner med rødløg, purløg og æggeblomme, samt æggemad og håndpillede grønlandske rejer. Den sidste var rigtig god, men sardinerne var udsøgte. Vanligvis er vi lidt skeptiske til smørstegt brød, men her var det bare robust og lækkert.  Tilbehøret smagte og fungerede godt. At man kunne vælge mellem lime eller citron var en lækker detalje. Portugisiske sardiner er næsten det man kan kalde deres signaturret.

Vi fortsatte med ribbensteg af Sydfynsk gourmetgris og æbleflæsk.  Igen er det udsøgte råvarer. At bruge laurbærblade i sværen kan give en god smag.  Men man behøver ikke at bruge hele Cæsars laurbærkrans, det får sværen til at smage af laurbær ikke svær. Kødet var saftig og velsmagende.  Flæsket i æbleflæsket var velsmagende, men æblerne var lidt for syrlige.  Specielt for os som er vokset op med moster Sørensens ret.

Afslutningsvis fik vi et oksebryst kogt i øl, samt en gorgonzola.  Udmærket.

 

Øllet var et udvalg fra Braunstein.  Men hvordan kan man klare at sælge surt øl på et sådant sted?   At vi er første bordsætning er ingen undskyldning. Vi fik ny, efter de ikke helt stolet på os, og måtte efterprøve vores smagsløg.  Så smagte de godt.

 

Skal man fortsætte i den lidt krakilske tone, kan man føle sig lidt på et samlebånd.  Det havde klædt Told & Snaps om de hvide duge var af stof, ikke papir som man bare brætter sammen og kaster, for at være klar til næste bordsætning.

 

Stort set er går vi fornøjede hjem.  Stilen er i orden og det er gode råvarer.  4 ømf’er her fra, selv om den sure øl holdt på at give en 3’er.

  • Hjemmelavet mad 90% 90%
  • Præsentation af mad 90% 90%

%

Øludvalg

  • Hyggestemning 85% 85%
  • Portionsstørrelse 50% 50%
  • Personale og service 70% 70%

%

Velsmagende

Se vores guide til flere af Københavns frokostrestauranter her