Maden er fantastisk. Alt er hjemmelavet og velsmagende. Det er heller ikke unødvendige grønne pyntekvaster eller appelsinskiver her og der. Her er det maden som taler til dig.
Slotkælderen har blevet vores favorit frokoststed. Vi føler os næsten som en del af familien når vi kommer ned i kælderbeværtningen. Det er altid et smil og en god latter klar når vi ankommer. Eneste som er irriterende med Gitte Kik, er at det er svært at være spontan. Det er lang ventetid på borde, ofte 3-4 uger.
Slotskælderen var også landsfader Thorvald Staunings favoritsted. Hver dag smurte Staunings kone en madpakke til ham, og han havde gode intentioner om at spise den. Men da det nærmet sig frokosttid, lokket den lille kælder på den anden side af kanalen. Madpakken blev givet til Gitte Kik, som gav den videre til de hjemløse.
Min hustru har faktisk familierelationer til stedet. Hendes oldefar var Valdemar Jensen som var leder af det magtfulde elektrikerforbundet. Han var i Staunings indercirkel, og de spiste og drak lystigt hernede. Stauning selv fik sin syltede sild og kommen akvavit. Nogle gange med flere end kun den ene snaps. Det går historier om at den store Stauning en gang blev båret væk fra Slotskælderen på en stige.
Selve lokalerne kan dateres tilbage til 1797, hvor der var et brændevinsbrænderi i kældere. Familien Kik tog over lokalerne i 1910 og det er ikke så meget som er forandret. Har mange kroge da det er nærmere 40 vinkler i lokalet, noget som gør det hyggelig. Bordene står tæt og der er altid fuldt. Første gang sat vi bare ved bordet og blomstret, og undret når vi skulle få menuen. Men vi fik hurtigt instruktioner om at vi skulle gå op til disken med alle de gode retter. Her står indehaver Frank og styrer det hele. Du giver Frank din bestilling og lidt senere kommer tjeneren med den.
Maden er fantastisk. Alt er hjemmelavet og velsmagende. Det er heller ikke unødvendige grønne pyntekvaster eller appelsinskiver her og der. Her er det maden som taler til dig. Signaturretten er nævnte kogte syltede sild, som var Staunings favorit ret. Indehaver Frank Due har givet mig opskriften – og jeg har lavet en version her som jeg kalder ”Staunings ølkogte syltede sild” Fantastisk.
Min broders favoritret er Slotskælderens Gorgenzola. Da er han i himmelen og englene synger. Slotskælderen er også dygtige til at lave retter med sæsonens råvarer.
Frank og tjenerne er hyggelige, sjove og effektive. Altid en joke og et smil.
De har ikke det største øludvalg, men det er mulig at få forskellige specialøl på flaske.
Tivolihallen er uden tvivl en af de 3 bedste frokostrestauranter i København og vi giver glædelig 6 rigtigt glade mmmmmm ømf’er
- Hjemmelavet mad 100%
- Præsentation af mad 100%
%
Øludvalg
- Hyggestemning 100%
- Portionsstørrelse 95%
- Personale og service 100%
%
Seneste kommentarer