”Alle” kender efterhvert kylling med en øldåse op i røven. En sikker måde at få kyllingen mør og saftig på. Vi har tidligere dækket andre dækket cajunkylling og pekingand på dåse. Hvad med en nordisk?
Krydderierne man bruger til gravet laks kan minde om en rub til grilning. Hvorfor ikke bruge disse, så kan man servere med cremet sennep-dild sauce?
Jeg røget kyllingen med hickory træ, for at give lidt ekstra smag. Det er valgfrit, da gravet laks ikke er røget. Men det smager godt!
Min far kom fra akvavitbygden Løten i Norge. Tæt på det som hedder Brænneriroa, og jeg kunne se traktorerne køre med kartofler til brænderiet når jeg besøgte farfar. Derfor brugte jeg den sidste sjat af en Løiten akvavit i opskriften.
Kyllingen blev fantastisk god, jeg serverede med grillede kartofler og saucen. Fantastisk godt.
Den kan godt nydes med en pale ale. Se hvordan du kan parre mad og øl her.
Akvavit kylling på øldåse
Ingredienser
- 1 hel kylling
- 1 dåse øl pilsner eller pale ale
- 2 spsk akvavit
- 2 spsk tørret dild eller bedre 3 spks frisk dild
- 1 spsk havsalt
- 1 spsk Brunt sukker
- 1 tsk tørret sennep
- 1 tsk hvidløgssalt
- røgflis hickory eller kirsebær. Valgfrit om du vil røge!
Cremet sennep-dild sauce
- 1 spsk tørret sennep
- 1 spsk citronsaft
- 175 g mayonnaise
- 80 g creme fraiche
- 65 g grov sennep
- 2 spsk dild fersk
- 1 tsk Brunt sukker
Sådan gør du
- Samle ingredienser
- Valgfrit: Læg træbidder i øl en halv time om du vil røge. Brug hickory eller kirsebær
- Rens kyllingen indvendig og udvendig.
- Lav rubben
- Rub kyllingen
- Fyld holderen med øl, friske blade af dild og den overskydende rub. (Om du bruger dåse, drik halve dåsen og put rub og dild i dåsen.
- Sæt kyllingen på dåsen
- Grill kyllingen i en time og kvarter til 1 og en halv time til den er færdig. Om du stikker en gaffel i låret på kyllingen og det kommer klar væske ud, er den færdig
Cremet sennep-dild sauce
- Læg den tørrede sennep og citronsaften i en skål. Pisk med en gaffel til det bliver en lind pure. Lad den hvile i 3 minutter.
- Tilføj mayonnaise, cremefraiche, grov sennep, dild og sukker. Rør sammen. Smag til med salt, peber og eventuelt mere citronsaft.
- Server med kartofler og sauce
Seneste kommentarer