Kan et lands nationaldrink beskrive dets kultur og sjælen for folket? Caipirinha er nationaldrinken i Brazil, og er syrlig, sød og forfriskende, men også potent. En uhøjtidelig drink, den er elsketog nydt landsdækkende uanset region, baggrund eller indkomst. Det er en drink som Brasilieanere elsker at dele. På barer og restauranter tager du et på små slurker, og sender den videre.
Ingen ved helt hvor drinken kommer fra, men myten siger at det startet som en kur mod forkølelser tidlig i det 20. århundre. Man troede at hvis man tilsatte en lille smule spiritus, som cachaca (en romlignende drink) til en mix af limejuice, honning og hvidløg, vil de hjælpe dig tila tblive bedre. Over tid så har mængden med af hvidløg blevet erstattet med mere cachaca. Da honning var dyrt, erstattet man det med sukker, som man havde i overflod. Så blev det naturlig at tilsætte is, og wupti har du en drink for de varme dage på stranden!
Det er en af verdens mest populære drinks. Det bliver drukket mere en milliard liter Cachaca om året, det meste i Brasil. Cachaca er rum lignende, men er destilleret kun fra sukkerrør juice, istedet for sirup.
Den bliver ikke dårligere af en IPA.
Prøv dig frem – og skål!
CAIP-ØL-INHA
Ingredienser
- 1/2 stk Lime
- 1 spsk sukker så fint som muligt
- 6 cl Cachaca
- 3 cl IPA
Sådan gør du
- Skær den halve lime i 3 dele på tværs
- Læg dine lime i bunden af et bredt glas af whiskey størrelse. Tilsæt sukker, og med en "muddler" trykker og blander du lime og sukker til sukkeret er opløst
- Tilsæt Cachaca og isbiter. rør rundt
- Lad IPA flyde på toppen og server!