Jeg er en erklæret pornoseer, altså madporno.  Jeg elsker det!  Denne gang var det skuespilleren Stanley Tucci som kører gennem Italiens forskellige maddistrikter.  Pludselig kommer en gryderet som er som skabt for øl og mig.  Samtidig har jeg et lille barnebarn, som bare elsker alt som er italiensk, specielt røde sauce.  Derfor skal jeg prøve at se om jeg kan lave en version som falder i smag i den lille madøre mund.

Cacciatore betyder jæger på italiensk.  Så dette er en god gammeldaws italiensk jægergryde.  Du laver den som regel med kylling eller hare. For at være en ægte cacciatore skal den indeholde løg, hvidløg og tomater.

Man skal bruge tid på at lave basen, så du får en dejlig smag på saucen,  Brug alle de dejlige italienske krydderurter, med tomater og øl, så er den der!

Jeg kan godt forstå et italienske gryderetter et populære! Den smager udmærket.  I Italien serverer man med et rustikt brød, men i USA er det populært med pasta. 

Velbekomme!  Og ja – det lille madøre kunne godt lide det!

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER

Kylling Cacciatore

Dejlig italiensk gryderet!
4.78 fra 9 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Hovedret
Køkken Europæisk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 6 stk kyllingelår uden skind med ben
  • salt og peber
  • 1 stk løg hakket
  • 6 fed hvidløg presset
  • 1 stk lille gul peber hakket
  • 1 stk lille rød peber hakket
  • 1 stk stor gulerod skrællet og skåret i skiver
  • 200 g svampe skivet
  • 90 g sorte oliven fjern stenen
  • 8 stilke timian
  • 2 spsk frisk persille hakket
  • 2 spsk frisk basilikum hakket
  • 1 tsk tørret oregano
  • 150 ml øl maltrig ale
  • 2 ds hakkede tomater
  • 200 g friske tomater delt i 2
  • 2 spsk tomatpure
  • 1/2 tsk røde chiliflager

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Krydr kyllingen med salt og peber.
  • Varm 2 spsk olie i en kraftig støbejernsgryde. Steg kyllingen på begge sider, til den er gylden, cirka 3-4 minutter på hver side. Fjern fra panden og sæt til side
  • Tilsæt den resterende olie til gryden. Svits løget, indtil det er gennemsigtigt, cirka 3-4 minutter. Tilsæt hvidløg og kog indtil du frigør duftene, cirka 30 sekunder. Tilsæt peberfrugt, gulerod, svampe og krydderurter; steg i 5 minutter, indtil grøntsagerne begynder at blive bløde.
  • Hæld i øllen, og skrab brunede stykker op fra bunden af gryden. Kog indtil øllet er reduceret, cirka 2 minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, de halve tomater og chill flager. Smag til med salt og peber efter din smag. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden og fortsæt med at stege over komfuret
  • Bland alle ingredienserne sammen; læg låg på, reducer varmen til lav og lad det simre (under omrøring af og til) i 40 minutter, eller indtil kødet falder af benet. Tilsæt oliven, lad det simre i yderligere 10 minutter. Pynt med persille og server med det samme. Gerne med brød eller pasta
  • Velbekomme!

Noter

Øl, Mad og Folk opskrift 292
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER