Kunne en god lager/pilsner gøre et mikrobryggeri i den første bølge af mikrobryggerier i 00’erne? Skulle man ikke lave humlede IPA’s, samt lave nogle rigtigt outrerede øltyper? Camden Town Brewery er beviset på at det var mulig.
Kunne en god lager/pilsner gøre et mikrobryggeri i den første bølge af mikrobryggerier i 00’erne? Skulle man ikke lave humlede IPA’s, samt lave nogle rigtigt outrerede øltyper? Camden Town Brewery er beviset på at det var mulig.
Australieren Jasper Cuppaidge drev en Gastropub, men syntes det var noget som manglet i det britiske øllandskab. Han bygget derfor et mikrobryggeri med gammelt udstyr i kælderen på puben. Han startet med en god engelsk bitter, men med en anden humle en sædvanlig i bitter. Humlen var East Kent Golden, og det blev en succes og han solgte et fad om dagen.
Jasper drømte hele tiden om at lave en lager, men hans gamle kædler og pander var ikke gode nok til dette. Lagerøl er et av de sværeste at brygge, da smagen er diskret, og det er så og si umulig at skjule dårligt håndværk. Den skal lagres længer på tanke, ha gode værktøj til mæskningen og kan kun bruge førsteklasses råvarer.
Under Kentish Town West Station lejde han så 4 buegange under jernbanen. Her bygget han et topmoderne mikrobryggeri, og gik i gang med sit lager projekt. Han ramte umiddelbar plet med Camden Hells, som var en blanding mellem den tyske pilsner og helles. Inspirationen kom fra rejser i USA og Tyskland, baseret på den engelske lagertradition. Blandt andet er den dobbelt så bitter som den traditionelle engelske pilsner.
Succesen var umiddelbar, og et bryggerieventyr var i gang. I 2015 blev det solgt til AB INbev
Det er ikke stort under de buede gange, men det er hyggeligt. Ude kan man også sidde. På de 12 haner var det for en gangs skyld overvægt af lager øl, men også andre typer som wit og stout. Over hver hane har de et pisseglas – jeg mener reagensglas som viser farven på øllet.
Øllene smager udmærket.
Dette bryggeri er udmærket at kombinere med den fantastiske ølbar Southampton Arms.
Det bliver 4 ømf’er til Camden Brewery
- Hjemmelavet mad 50%
- Præsentation af mad 50%
%
Øludvalg
%
ØLvariation
- Hyggestemning 80%
- Portionsstørrelse 70%
- Personale og service 100%
%
Seneste kommentarer